Представљена збирка дјечијих пјесама десетогодишње Ене Вуковић у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)

06.12.2023. 13:11
0
ИЗВОР: katera.news

Десетогодишња Ена Вуковић из Хан Пијеска аутор је збирке под називом „Буди срећан гдје год да си“, која је данас промовисана у Дјечијој библиотеци у Источном Новом Сарајеву.

Промоцији су присуствовали ученици другог и трећег разреда Основне школе „Свети Сава“, којима је Ена рецитовала и пјевала своје стихове уз кореографију школских другарица из петог разреда Основне школе из Хан Пијеска.

Вуковићева истиче да воли да пише пјесме, посјећује библиотеку и чита књиге, а инспирација су јој, како каже, њена околина и природа.

- Збирка садржи 72 пјесме, за чије писање су ми биле потребне двије године. Омиљена пјесма у цијелој збирци ми је „Животињска школа“ – рекла је она.

Директор Народне библиотеке „Бранко Чучак“ из Хан Пијеска Озренка Ђурић Радуловић рекла је да су током љета имали несвакидашању ситуацију када су добили рукопис дјетета које је завршило четврти разред основне школе, са квалитетним пјесмама, због чега су били у дилеми шта да ураде.

- Сувише је млада, али када смо прочитали све пјесме које нам је донијела Енина учитељица, видјели смо да то заслужује пажњу и разговарали смо са стручњацима, учитељима, нашим колегама библиотекарима и одлучили да је штампамо - рекла је Радуловићева.

Она је додала да су рецензије за збирку дјечијих пјесама „Буди срећан гдје год да си“ написали су Боро Капетановић и Вид Вукелић, за које истиче да су се одушевили, а илустрације и насловну страну урадио је Тошо Борковић.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: katera.news

Биљана Митровић, учитељица петог разреда Основне школе „Милан Илић - Чича Шумадијски“ у Хан Пијеску, у који иде и Ена, рекла је да је препознала таленат код ње за писање и да је активно пратила њен рад годину дана.

- Њен таленат је сваког дана све више долазио до изражаја, те сам одлучила да потражим стручнију помоћ. Талентована је на још многим пољима. Збирка је представљена на Сајму књига у Београду и била је веома успјешна промоција - навела је Митровићева, истичући да су Енини другари из разреда одушевљени њеним пјесмама.

Промоцију збирке дјечијих пјесама „Буди срећан гдје год да си“ Ене Вуковић организовала је Матична библиотека Источно Сарајево, а осим Источног Новог Сарајева, Вуковићева је збирку представила у Хан Пијеску.

Коментари 0
Повезане вијести
Представљена збирка пјесама "Буди срећан гдје год да си" ученице Ене Вуковић Представљена збирка пјесама "Буди срећан гдје год да си" ученице Ене Вуковић
Десетогодишња Ена Вуковић још један пјеснички бисер Хан Пијеска Десетогодишња Ена Вуковић још један пјеснички бисер Хан Пијеска
На Сокоцу промовисана књига Ене Вуковић На Сокоцу промовисана књига Ене Вуковић
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    8h 1m
    0
  • Обавјештење о повременој обустави саобраћаја у Источном Новом Сарајеву
    10h 8m
    0
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    15h 36m
    0
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    17h 50m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    18h 38m
    0