Predstavnici OŠ "Nebojša Jerković" iz Rume u posjeti OŠ "Pale"

21.09.2019. 15:41
0
IZVOR: Katera

Rukovodstvo i nastavnici Osnovne škole "Nebojša Jerković" iz Buđanovaca kod Rume posjetili su danas Osnovnu školu "Pale" u okviru trodnevnog studijskog putovanja u Republiku Srpsku.

Studijskim putovanjem nastavnog kadra i direktora OŠ "Nebojša Jerković" predviđena je posjeta najstarijoj paljanskoj školi, te prilika da se gosti iz Srbije upoznaju sa načinom i kvalitetom nastave, radom učitelja i nastavnika i generalno, funkcionisanjem obrazovanja u Republici Srpskoj.

Iz OŠ "Nebojša Jerković" kažu da su OŠ "Pale" uključili u realizaciju svog studijskog putovanja, kako bi im pomogli da povećaju kvalitet nastave kroz razne ciljeve, gdje je krajnji cilj bolja i kvalitetnija nastava, razmjena iskustava, druženje i ljepše školovanje učenika.

- Za realizaciju studijskog putovanja posjedujemo neophodno iskustvo i stekli smo odgovarajuće kompetencije iz oblasti nastave i učenja, dodatne podrške učenicima, postignućima, samovrednovanju, razvojnom planiranju, inkluzivnom pristupu nastavi, radu različitih timova i realizaciji brojnih projekata - naveli su predstavnici škole iz Buđanovaca.

Kako kažu, realizacija ovog trodnevnog studijskog putovanja koja će nastavnici i rukovodstvo škole "Nebojša Jerković" provesti u Palama, jeste i prilika za dalju implementaciju već stečenih iskustava i znanja.

Studijskim putovanjem u Republiku Srpsku i Pale, predstavnici pomenute škole iz Srbije će provesti i obilaskom značajnih lokaliteta na području opštine, uključujući i posjetu Jahorini i glavnom gradu BiH Sarajevu.

Dodaju da im je velika želja da osjete kako je to živjeti u Republici Srpskoj i raditi u ovdašnjoj prosvjeti. Iz škole "Nebojša Jerković" su uputili poziv rukovodstvu i nastavnicima OŠ "Pale" da ih posjete u narednom periodu i budu njihovi gosti. 

Osnovna škola "Nebojša Jerković" se nalazi u mjestu Buđanovci, opština Ruma, koja je udaljena 40 kilometara od Beograda i 50 kilometara od Novog Sada. Ruma je grad sa 30.000 stanovnika i posjeduje lijepe smještajne kapacitete i turističke lokacije u okolini poput Fruške gore sa 20 manastira, Sirmijuma, Sremskih Karlovaca i drugih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ciju-džicu klub „Jahorina“ i OŠ „Pale“ nastavljaju saradnju Ciju-džicu klub „Jahorina“ i OŠ „Pale“ nastavljaju saradnju
Edukativno predavanje za najmlađe učenike OŠ "Pale" (FOTO) Edukativno predavanje za najmlađe učenike OŠ "Pale" (FOTO)
Učenici Osnovne škole „Pale“ osvojili zapažene rezultate na Regionalnom takmičenju iz fizike Učenici Osnovne škole „Pale“ osvojili zapažene rezultate na Regionalnom takmičenju iz fizike
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 9m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 4m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 58m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 7m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 17m
    0