Представници ОШ "Небојша Јерковић" из Руме у посјети ОШ "Пале"

21.09.2019. 15:41
0
ИЗВОР: Катера

Руководство и наставници Основне школе "Небојша Јерковић" из Буђановаца код Руме посјетили су данас Основну школу "Пале" у оквиру тродневног студијског путовања у Републику Српску.

Студијским путовањем наставног кадра и директора ОШ "Небојша Јерковић" предвиђена је посјета најстаријој паљанској школи, те прилика да се гости из Србије упознају са начином и квалитетом наставе, радом учитеља и наставника и генерално, функционисањем образовања у Републици Српској.

Из ОШ "Небојша Јерковић" кажу да су ОШ "Пале" укључили у реализацију свог студијског путовања, како би им помогли да повећају квалитет наставе кроз разне циљеве, гдје је крајњи циљ боља и квалитетнија настава, размјена искустава, дружење и љепше школовање ученика.

- За реализацију студијског путовања посједујемо неопходно искуство и стекли смо одговарајуће компетенције из области наставе и учења, додатне подршке ученицима, постигнућима, самовредновању, развојном планирању, инклузивном приступу настави, раду различитих тимова и реализацији бројних пројеката - навели су представници школе из Буђановаца.

Како кажу, реализација овог тродневног студијског путовања која ће наставници и руководство школе "Небојша Јерковић" провести у Палама, јесте и прилика за даљу имплементацију већ стечених искустава и знања.

Студијским путовањем у Републику Српску и Пале, представници поменуте школе из Србије ће провести и обиласком значајних локалитета на подручју општине, укључујући и посјету Јахорини и главном граду БиХ Сарајеву.

Додају да им је велика жеља да осјете како је то живјети у Републици Српској и радити у овдашњој просвјети. Из школе "Небојша Јерковић" су упутили позив руководству и наставницима ОШ "Пале" да их посјете у наредном периоду и буду њихови гости. 

Основна школа "Небојша Јерковић" се налази у мјесту Буђановци, општина Рума, која је удаљена 40 километара од Београда и 50 километара од Новог Сада. Рума је град са 30.000 становника и посједује лијепе смјештајне капацитете и туристичке локације у околини попут Фрушке горе са 20 манастира, Сирмијума, Сремских Карловаца и других.

Коментари 0
Повезане вијести
Цију-џицу клуб „Јахорина“ и ОШ „Пале“ настављају сарадњу Цију-џицу клуб „Јахорина“ и ОШ „Пале“ настављају сарадњу
Едукативно предавање за најмлађе ученике ОШ "Пале" (ФОТО) Едукативно предавање за најмлађе ученике ОШ "Пале" (ФОТО)
Ученици Основне школе „Пале“ освојили запажене резултате на Регионалном такмичењу из физике Ученици Основне школе „Пале“ освојили запажене резултате на Регионалном такмичењу из физике
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 44m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 35m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 22m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 48m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 30m
    0