Prekidi električne energije u Palama

25.11.2021. 08:15
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo poroda.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 52 pacijenta.

Elektrodistribucija:

Opština Pale: Danas, 25. 11 .2021. godine, zbog radova na 35 kV dalekovodu Koran, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.00 do 12.00 časova na kompletnom području  MZ Podgrab i naseljima: Kremenita brda, Jahorinski potok, Stambolčić, Ravna planina, Kasarna Koran, Vitez, Ćemanovići, Hotočina, Careve vode, Rakite ,Sjetlina i Prača.

Vodosnabdijevanje grada pitkom vodom uredno.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo poroda.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 28 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 10 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice nisu imale intervencija u posljednja 24 časa.

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i FBiH ovog jutra odvija po pretežno suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i duž riječnih tokova.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju na povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Iz AMS vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Radi izvođenja bušačko-minerskih radova na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Šćepan Polje, u vremenu od 8.00 do 16.00 povremene su obustave saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Na tom putu zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici Druge sarajevske brigade – Krupac /Ulica Ravnogorska/, u vremenu od 8.15 do 15.00 časova povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Bistrica-Pale jedan i na dijelu regionalnog puta Bistrica - Podgrab jedan, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa temperaturom od šest do 11, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih.
Jutro će biti umjereno do pretežno oblačno i prohladno od centralnih predjela na istok. Oblačno u većini ostalih predjela. Oko rijeka, po kotlinama i na visoravnima sa maglom i niskom oblačnošću u Krajini i na istoku.

Prije podne sa niskom oblačnošću i ponegdje sa sunčanim intervalima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana očekuje se postepeno povećanje oblačnosti sa jugozapada i juga ka ostalim krajevima, sa više sunčanih perioda na sjeveru, sjeveroistoku i istoku.

Uveče i prema noći na jugu, jugozapadu i zapadu padaće kiša. U noći se očekuje obilna kiša na jugu, lokalno sa grmljavinom.

Duvaće slab do umjeren južni vjetar, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bijeljina i Han Pijesak minus dva, Srebrenica i Tuzla minus jedan, Višegrad, Sokolac, Gradačac i Ivan sedlo nula, Doboj, Bjelašnica, Sarajevo i Zenica jedan, Banjaluka, Nevesinje i Gacko dva, Bihać i Livno tri, Prijedor, Čemerno i Sanski Most četiri, Trebinje i Mostar osam, te Neum 11 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Srpskoj rođeno 15 beba U Srpskoj rođeno 15 beba
Promjenljivo sa povremenom slabom kišom Promjenljivo sa povremenom slabom kišom
Grad bogatiji za djevojčicu Grad bogatiji za djevojčicu
Najčitanije
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    19h 51m
    1
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    23h 39m
    5
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    5h 44m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    9h 8m
    0
  • NBA igraču doživotna suspenzija
    22h 1m
    0