Prekopani putevi u opštini Leposavić, sela odsječena

16.10.2023. 19:00
0
IZVOR: srna.rs

Mnoga sela u opštini Leposavić su odsječena od najbližih varošica i otežano je kretanje vozilima nakon što su prethodnih dana bageri i kamioni u pratnji takozvane kosovske policije prekopali puteve i postavili betonske prepreke.

U opštini Leposavić prokopani su putevi preko Belog Brda koji vodi ka Kopaoniku u mjestu Vlaška Ravan, prenosi "Kosovo onlajn".

Ranije jutros, postavljene su betonske prepreke visine skoro dva metra na putu u selo Jošanica, koji vodi ka selima Berberište, Duboka i ka rudniku Crnac, do kojeg radnici sada mogu da dođu samo pješke itreba da pješače oko četiri kilometara.

Taj put vodi i ka Novom Pazaru.

Kada je riječ o selu Zaplanina kod Belog Brda, mještani koji rade u rudniku Trepča na posao će morati da idu zaobilaznim putevima.

Prekopani putevi su u selu Ćirkoviće na mjestu Vučja rupa, Stanuloviće, put prema Lukovskoj Banji koji prolazi pored sela Jelakce, a danas i u selima Belo Brdo i Jošanica.

Bageri i kamioni sa dizalicom u pratnji policije samoproglašenog Kosova prekopavali su puteve i tako napravili obruč oko Leposavića.

Komentari 0
Povezane vijesti
Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom
Srbi sa ikonama Svetog Vasilija i srpskim trobojkama prošetali kroz Leposavić Srbi sa ikonama Svetog Vasilija i srpskim trobojkama prošetali kroz Leposavić
Obilježen Đurđevdan u Prizrenu Obilježen Đurđevdan u Prizrenu
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    18h 37m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    20h 10m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    16h 36m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    18h 49m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    9h 18m
    3