Prelazi Brnjak i Jarinje otvoreni za protok roba i vozila

01.08.2022. 20:43
0
IZVOR: srna.rs

Administrativni prelazi Brnjak i Jarinje otvoreni su za slobodan protok roba i vozila, saopštio je ministar unutrašnjih poslova u privremenoj vladi Kosova Dželjal Svečlja.

Svečlja je na svom "Fejsbuk" profilu objavio da su sve barikade na putevima na sjeveru Kosova uklonjene čime su stvoreni uslovi za slobodan protok vozila i putnika preko prelaza Jarinje i Brnjak, nakon što je sinoć odgođena primjena Uredbe o reciprocitetu koja se odnosi na srpske lične karte.

- Kao što smo sinoć obećali uklanjanjem barikada i obezbeđenjem slobode kretanja našim građanima, pomerili smo sprovođenje odluke za 1. septembar 2022. godine, kako bismo održali stabilnost u zemlji i regionu - objavio je Svećlja.

Svečlja je ponovio da bezbjednosne službe vode istragu o sinoćnjim napadima na pripadnike i imovinu KPS-a i da će oni koji su učestvovali u tome biti procesuirani.

Vlasti samoproglašenog Kosova saopštile su u petak, 29. jula, da od 1. avgusta neće priznavati dokumente izdate u Srbiji, te da će oni koji ih posjeduju dobiti privremene dozvole prilikom dolaska na Kosovo i Metohiju.

Saopštenje je dovelo do tenzija na administrativnom prelazu. Srbi su blokirali puteve na sjeveru Kosova i Metohije, što je navelo Prištinu da odgodi uvođenje ograničenja ulaska do 1. septembra.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ranjeni otac i sin na Kosmetu Ranjeni otac i sin na Kosmetu
Poslije 1. novembra nema kretanja sa srpskim tablicama po Kosmetu Poslije 1. novembra nema kretanja sa srpskim tablicama po Kosmetu
Novi protest na Kosovu zbog silovanja djevojčice Novi protest na Kosovu zbog silovanja djevojčice
Najčitanije
 • Nelegalno sagrađeni objekat na Trgu kralja Aleksandra će biti uklonjen
  23h 50m
  4
 • Lica uhapšena zbog droge u Istočnom Sarajevu
  5h 13m
  1
 • Stradao devetogodišnji dječak
  3h 54m
  0
 • Proizvođači romanijskog kajmaka spremni za predstojeće sajmove
  20h 35m
  0
 • Osnovcima u Istočnoj Ilidži predstavljena “Čarobna knjiga” Jelene Glišić (FOTO)
  19h 30m
  0