Прелази Брњак и Јариње отворени за проток роба и возила

01.08.2022. 20:43
0
ИЗВОР: srna.rs

Административни прелази Брњак и Јариње отворени су за слободан проток роба и возила, саопштио је министар унутрашњих послова у привременој влади Косова Џељал Свечља.

Свечља је на свом "Фејсбук" профилу објавио да су све барикаде на путевима на сјеверу Косова уклоњене чиме су створени услови за слободан проток возила и путника преко прелаза Јариње и Брњак, након што је синоћ одгођена примјена Уредбе о реципроцитету која се односи на српске личне карте.

- Као што смо синоћ обећали уклањањем барикада и обезбеђењем слободе кретања нашим грађанима, померили смо спровођење одлуке за 1. септембар 2022. године, како бисмо одржали стабилност у земљи и региону - објавио је Свећља.

Свечља је поновио да безбједносне службе воде истрагу о синоћњим нападима на припаднике и имовину КПС-а и да ће они који су учествовали у томе бити процесуирани.

Власти самопроглашеног Косова саопштиле су у петак, 29. јула, да од 1. августа неће признавати документе издате у Србији, те да ће они који их посједују добити привремене дозволе приликом доласка на Косово и Метохију.

Саопштење је довело до тензија на административном прелазу. Срби су блокирали путеве на сјеверу Косова и Метохије, што је навело Приштину да одгоди увођење ограничења уласка до 1. септембра.

Коментари 0
Повезане вијести
Спровести одлуку уставног суда о упису земљишта Високих Дечана Спровести одлуку уставног суда о упису земљишта Високих Дечана
Рањени отац и син на Космету Рањени отац и син на Космету
Послије 1. новембра нема кретања са српским таблицама по Космету Послије 1. новембра нема кретања са српским таблицама по Космету
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву
  5h 45m
  3
 • Младић убио комшију ашовом
  14h 14m
  0
 • Пут од Лапишнице до Хан Дервенте освијетљен
  15h 54m
  14
 • Четворо погинулих у саобраћајној несрећи код Мостара
  16h 52m
  0
 • Данас јавна трибина СДС-а у Касиндолу
  16h 38m
  0