Preminuo kardiolog Milorad Borzanović

21.12.2020. 08:53
0
IZVOR: SRNA

Kardiolog na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje Milorad Borzanović preminuo je u Beogradu u 61. godini od posljedica zaraze virusom korona.

Profesor Borzanović bio je načelnik Odjeljenja preoperativne pripreme na Klinici za kardiologiju Instituta Dedinje i profesor interne medicine na medicinskim fakultetima u Kosovskoj Mitrovici i Beogradu, javio je RTS.

Rođen je 13. maja 1960. godine u Prizrenu, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a Medicinski fakultet, specijalističke i doktorske studije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Autor je i koautor više knjiga i udžbenika iz oblasti kardiologije i više od 200 stručnih radova objavljivanih u poznatim medicinskim časopisima u svijetu.

Bio je oženjen i otac dvoje djece.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srbija i Albanija žele zajedničku organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu! Srbija i Albanija žele zajedničku organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu!
Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Najčitanije
  • Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
    14h 15m
    3
  • Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
    14h 47m
    0
  • Policajac uboden nožem!
    9h 58m
    0
  • Đoković sa kacigom izašao među navijače (VIDEO)
    14h 56m
    0
  • Održan vaskršnji koncert i promovisana knjiga o crkvi u Pofalićima (FOTO)
    18h 3m
    0