Preminuo prof. dr Darko Kalajdžić

10.10.2024. 19:21
0
IZVOR: katera.news

Darko Kalajdžić, bivši odbojkaški trener i univerzitetski profesor, preminuo je juče u 84. godini života.

Bio je dugogodišnji trener Odbojkaškog kluba „Student“ sa Pala i profesor na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Rođen je u Zvorniku gdje je završio osnovnu i srednju školu.

Diplomirao je 1963. godine na Višoj pedagoškoj školi, na grupi za fizičko vaspitanje. U Sarajevu je završio Visoku školu za fizičku kulturu 1967, magistrirao je 1972, a doktorirao 1984. godine na Univerzitetu u Novom Sadu.

Nakon rada u u Zvorniku i Titelu, prešao je u Novi Sad, gdje je bio asistent na Višoj pedagoškoj školi, a kasnije i redovni profesor na Fakultetu fizičke kulture.

Bio je trener u OK Vojvodina, kao i trener muške juniorske reprezentacije Jugoslavije. Darko Kalajdžić je bio prvi trener juniora Jugoslavije na EP 1979. u Portugaliji, kada je zauzeto 7. mjesto.

Bio je dekan Fakulteta fizičke kulture u Novom Sadu od 1991. do 2000. godine kao i počasni predsjednik Udruženja dekana fakulteta fizičke kulture podunavskih zemalja.

Darko Kalajdžić biće sahranjen sutra u 13.00 časova na groblju u Čereviću kod Novog Sada.

Komentari 0
Povezane vijesti
Besplatni preventivni pregledi dojki od 14. do 24. oktobra u Bolnici „Srbija“ Besplatni preventivni pregledi dojki od 14. do 24. oktobra u Bolnici „Srbija“
Jeremić: Prevencija bolesti kod zdravih žena jedan od osnovnih ciljeva Udruženja „FeminIS“ Jeremić: Prevencija bolesti kod zdravih žena jedan od osnovnih ciljeva Udruženja „FeminIS“
Raspisan konkurs za 23. Međunarodni festival poezije za djecu i mlade Raspisan konkurs za 23. Međunarodni festival poezije za djecu i mlade
Najčitanije
  • Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO)
    12h 31m
    1
  • Pronađena Anastasija Kaurinović
    6h 48m
    1
  • Sjećanje na umjetnicu Katarinu Ivanović
    4h 27m
    0
  • Super ljudske priče iz Foče: Nemanja Trivun, heroj koji spasava živote
    10h 40m
    0
  • Božović predstavio projekat rekonstrukcije Sportskog centra Vojkovići (VIDEO)
    4h 19m
    0