Преминуо проф. др Дарко Калајџић

10.10.2024. 19:21
0
ИЗВОР: katera.news

Дарко Калајџић, бивши одбојкашки тренер и универзитетски професор, преминуо је јуче у 84. години живота.

Био је дугогодишњи тренер Одбојкашког клуба „Студент“ са Пала и професор на Факултету физичког васпитања и спорта Универзитета у Источном Сарајеву.

Рођен је у Зворнику гдје је завршио основну и средњу школу.

Дипломирао је 1963. године на Вишој педагошкој школи, на групи за физичко васпитање. У Сарајеву је завршио Високу школу за физичку културу 1967, магистрирао је 1972, а докторирао 1984. године на Универзитету у Новом Саду.

Након рада у у Зворнику и Тителу, прешао је у Нови Сад, гдје је био асистент на Вишој педагошкој школи, а касније и редовни професор на Факултету физичке културе.

Био је тренер у ОК Војводина, као и тренер мушке јуниорске репрезентације Југославије. Дарко Калајџић је био први тренер јуниора Југославије на ЕП 1979. у Португалији, када је заузето 7. мјесто.

Био је декан Факултета физичке културе у Новом Саду од 1991. до 2000. године као и почасни предсједник Удружења декана факултета физичке културе подунавских земаља.

Дарко Калајџић биће сахрањен сутра у 13.00 часова на гробљу у Черевићу код Новог Сада.

Коментари 0
Повезане вијести
Бесплатни превентивни прегледи дојки од 14. до 24. октобра у Болници „Србија“ Бесплатни превентивни прегледи дојки од 14. до 24. октобра у Болници „Србија“
Јеремић: Превенција болести код здравих жена један од основних циљева Удружења „ФеминИС“ Јеремић: Превенција болести код здравих жена један од основних циљева Удружења „ФеминИС“
Расписан конкурс за 23. Међународни фестивал поезије за дјецу и младе Расписан конкурс за 23. Међународни фестивал поезије за дјецу и младе
Најчитаније
  • Пронађен засад марихуане у Палама (ФОТО)
    12h 29m
    1
  • Пронађена Анастасија Кауриновић
    6h 46m
    1
  • Сјећање на умјетницу Катарину Ивановић
    4h 25m
    0
  • Супер људске приче из Фоче: Немања Тривун, херој који спасава животе
    10h 38m
    0
  • Божовић представио пројекат реконструкције Спортског центра Војковићи (ВИДЕО)
    4h 17m
    0