Preventivna kampanja „Slavi odgovorno”

05.12.2022. 11:32
0
IZVOR: srpskainfo.com

MUP Republike Srpske od 5. do 30. decembra ove godine organizuje preventivnu kampanju „Slavi odgovorno“ čiji je cilj upoznati građane sa mogućim posljedicama nezakonite i nestručne upotrebe oružja i pirotehnike, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj građana.

Kampanju MUP prati i „pjesmica“ sa riječima: „Pucanj nije muzika. Vatreno oružje nije muzički instrument. Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja!“.

– Imajući u vidu da se za predstojeće novogodišnje i božiće praznike može očekivati pojačana nezakonita upotreba vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava, policijski službenici Ministarstva organizovaće niz aktivnosti sa ciljem upozoravanja na ovu pojavu, a sve cilju preventivnog djelovanja. Policijski službenici će kroz kontakte sa lokalnom zajednicom, organizovati sastanke sa predstavnicima mjesnih zajednica, forume za bezbjednost građana i drugim subjektima na ovu temu, a u saradnji sa nadležnim gradskim i opštinskim inspekcijskim organima preduzeće se aktivnosti u cilju sprečavanja neovlašćene prodaje pirotehničkih sredstava – saopšteno je iz MUP.

Ujedno su podsjetili da su vlasnici prodavnica koje imaju zakonsko ovlašćenje da prodaju pirotehnička sredstva dužni da rade u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Takođe, u cilju upozoravanja djece školskog uzrasta da “igre” sa petardama nisu bezopasne, u osnovnim i srednjim biće organizovana predavanja o opasnostima koje sa sobom nosi nezakonita i nestručna upotreba pirotehničkih sredstava.

– Odgovornim ponašanjem i suzdržavanjem od upotrebe vatrenog oružja i pirotehnike, doprinesimo da predstojeći praznici prođu mirno i dostojanstveno, bez ugrožavanja ljudskih života – naveli su iz MUP Republike Srpske.

Autor: Nikola Morača

Komentari 0
Povezane vijesti
Prošle godine iz saobraćaja isključeno 18.797 pijanih vozača Prošle godine iz saobraćaja isključeno 18.797 pijanih vozača
Pripadnici MUP-a Srpske obezbijedili baki Nevenki krov nad glavom Pripadnici MUP-a Srpske obezbijedili baki Nevenki krov nad glavom
MUP Srpske traga za Fatonom Hajrizijem, uputili apel građanima MUP Srpske traga za Fatonom Hajrizijem, uputili apel građanima
Najčitanije
  • Srpski Kolorado jedinstven u Evropi: Čudo prirode za koje mnogi nisu čuli (VIDEO)
    13h 13m
    0
  • Božović: Glasati odgovorno i pošteno za tim koji je u Istočnu Ilidžu doveo privrednike i nova radna mjesta
    18h 51m
    1
  • Služen parastos za poginule i umrle pripadnike Srpske garde Ilidža (FOTO)
    22h 36m
    0
  • Vanilice sa orasima
    19h 40m
    0
  • Šahista Predrag Batinić prvak Grada Istočno Sarajevo
    14h 44m
    0