U Opštini Istočna Ilidža prijem za profesora Slobodana Luburu

29.05.2020. 11:05
0
IZVOR: istocnailidza.net

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović danas je u svom kabinetu ugostio profesora doktora Slobodana Luburu, povodom njegovog izbora u akademsko zvanje redovnog profesora na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

Sastanku su prisustvovali dekan Elektrotehničkog fakulteta, prof. dr Božidar Popović i prof. dr Zoran Ljuboje.

– Akademsko zvanje redovnog profesora predstavlja rezultat konstantnog rada i izuzetnog naučnog doprinosa. Ranijih godina na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu imali smo veliki broj profesora iz Srbije i Crne Gore. Ipak, školovanjem našeg kadra, taj broj se smanjuje, što je veliki doprinos kako za fakultete i Univerzitet, tako i za našu opštinu, ali i cijelu Republiku Srpsku. Profesoru Luburi još jednom čestitam i vjerujem da će svojim naučnim doprinosom, posebno u obrazovanju novih generacija, postizati odlične rezultate, kao i do sada– istakao je načelnik Božović.

Slika

Profesor Slobodan Lubura se zahvalio načelniku Božoviću na prijemu, naglasivši da je veoma značajno za rad i promociju fakulteta, ali i pravih vrijednosti,  kada jedna  lokalna zajednica i njeno rukovodstvo pokažu interesovanje za pozitivne priče i rezultate koji se ostvaruju. Opština Istočna Ilidža pruža značajnu podršku radu Elektrotehničkog fakulteta, ali i Univerziteta u Istočnom Sarajevu, što je potvrdio profesor Lubura i kao član Senata UIS-a.

Tokom sastanka razgovaralo se o aktivnostima Elektrotehničkog fakulteta i aktuelnoj upisnoj politici Univerziteta u I. Sarajevu za 2020. godinu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO) Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO)
Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    4h 6m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    3h 30m
    0
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    18h 14m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    3h 24m
    0
  • U nedjelju guslarsko veče u Palama
    23h 51m
    2