У Општини Источна Илиџа пријем за професора Слободана Лубуру

29.05.2020. 11:05
0
ИЗВОР: istocnailidza.net

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић данас је у свом кабинету угостио професора доктора Слободана Лубуру, поводом његовог избора у академско звање редовног професора на Електротехничком факултету у Источном Сарајеву.

Састанку су присуствовали декан Електротехничког факултета, проф. др Божидар Поповић и проф. др Зоран Љубоје.

– Академско звање редовног професора представља резултат константног рада и изузетног научног доприноса. Ранијих година на Универзитету у Источном Сарајеву имали смо велики број професора из Србије и Црне Горе. Ипак, школовањем нашег кадра, тај број се смањује, што је велики допринос како за факултете и Универзитет, тако и за нашу општину, али и цијелу Републику Српску. Професору Лубури још једном честитам и вјерујем да ће својим научним доприносом, посебно у образовању нових генерација, постизати одличне резултате, као и до сада– истакао је начелник Божовић.

Слика

Професор Слободан Лубура се захвалио начелнику Божовићу на пријему, нагласивши да је веома значајно за рад и промоцију факултета, али и правих вриједности,  када једна  локална заједница и њено руководство покажу интересовање за позитивне приче и резултате који се остварују. Општина Источна Илиџа пружа значајну подршку раду Електротехничког факултета, али и Универзитета у Источном Сарајеву, што је потврдио професор Лубура и као члан Сената УИС-а.

Током састанка разговарало се о активностима Електротехничког факултета и актуелној уписној политици Универзитета у И. Сарајеву за 2020. годину.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева
Божовић: Поштовати жртву сарајевских Срба у егзодусу Божовић: Поштовати жртву сарајевских Срба у егзодусу
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    11h 26m
    0
  • Крађа у Палама
    9h 44m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    6h 11m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    8h 59m
    0
  • Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској
    8h 52m
    0