Prijem za trinaestogodišnjeg kik-boksera Ivana Markovića

12.09.2019. 17:20
0
IZVOR: Srna

Načelnik opštine Pale Boško Jugović primio je danas člana paljanskog Kluba borilačkih vještina "Deveta četa" Ivana Markovića koji je osvojio bronzanu medalju u kik-boksu za kadete i juniore na takmičenju u Mađarskoj.

Jugović je rekao novinarima da su Pale još jednom pokazale da su mjesto sporta i čestitao Ivanu i njegovom klubu za osvojenu medalju na Evropskom prvenstvu.

-Ivan je samo pokazatelj da Pale imaju mnogo talenata. Mi nekada napravimo grijeh što ne uspijemo da ih sve promovišemo, tako da obećavam da ćemo naći vremena i prostora-, istakao je Jugović.

Prema njegovim riječima, za opštinu Pale je važno da se djeca bave sportom i sklone sa ulice, što doprinosi razvoju njihovih intelektualnih i drugih sposobnosti koje će od njih napraviti uzorne stanovnike opštine Pale i cijele Republike Srpske.

Jugović je naveo da će opština stati iza svih rezultata Kluba "Deveta četa", jer im je pružena i podrška iz budžeta, a njihovi rezultati mogu biti podsticaj da ti iznosi budu povećani.

Mladi kik-bokser Ivan kaže da je takmičenje održano krajem avgusta, a da je sa pripremama počeo mjesec ranije.

-Imao sam dva treninga dnevno na Palama, pa sam otišao u Trebinje na kamp koji je trajao sedam dana. Uslovi u školi i dvorani `Peki` su odlični za treniranje, tako da planiram i dalje da se bavim kik-boksom-, rekao je Marković i dodao da je u polufinalu izgubio od prošlogodišnjeg prvaka svijeta iz Azerbejdžana.

Jedan od trenera u Klubu borilačkih vještina "Deveta četa" Zoran Spajić rekao je da je Ivan na takmičenju u Mađarskoj pokazao šta zna.

Spajić je zahvalio opštini Pale i privatnicima koji su im omogućili odlazak na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj.

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
Produžena sezona grijanja u Palama Produžena sezona grijanja u Palama
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    4h 48m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    16h 21m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    16h 2m
    0
  • U subotu obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj
    22h 57m
    13
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    21h 13m
    0