Prikupljeno 55 doza krvi u Palama

25.04.2024. 19:36
0
IZVOR: srna.rs

U akciji Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije danas je prikupljeno 55 doza dragocjene tečnosti.

Predsjednik udruženja Gospava Pejić izjavila je novinarima da je ova akcija bila uspješna i da se prijavilo 75 davalaca, među kojima je njih deset prvi put dalo krv.

Pejićeva je navela da češće rade akcije zbog nadolazećih praznika, a svaka jedinica krvi je i te kako potrebna posebno kada se u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu posao hirurških zahvata povećao, a samim tim i potrošnja krvi.

Ona je dodala da se akcije uvijek prave u dogovoru sa šefom Službe za transfuziju.

Šef Službe za transfuziju u Bolnici "Srbija" iz Istočnog Sarajeva Jelena Stojanović Lukić istakla je da su potrebne ovakve akcije u toku ove sedmice da bi lakše prošli kroz predstojeće dane.

- Imali smo i nove, mlade davaoce, a to nam je važno jer se zna desiti da određen broj davalaca kada dođu na akciju zbog zdravstvenih razloga ne mogu davati krv, pa nam je mladost jako važna - rekla je Lukićeva.

Ona je navela da je važno širiti duh dobrovoljnog davalaštva krvi i da se obnavlja članstvo Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije, jer je krv lijek koji nema alternativu, a spašava život.

Akcija je organizovana u saradnji sa Kulturno-umjetničkim društvom "Mladost" sa Pala.

Komentari 0
Povezane vijesti
Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    21h 23m
    13
  • Preminula Vera Grgić
    3h 34m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    4h 18m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    8h 23m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    8h 27m
    2