Прикупљено 55 доза крви у Палама

25.04.2024. 19:36
0
ИЗВОР: srna.rs

У акцији Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије данас је прикупљено 55 доза драгоцјене течности.

Предсједник удружења Госпава Пејић изјавила је новинарима да је ова акција била успјешна и да се пријавило 75 давалаца, међу којима је њих десет први пут дало крв.

Пејићева је навела да чешће раде акције због надолазећих празника, а свака јединица крви је и те како потребна посебно када се у Болници "Србија" у Источном Сарајеву посао хируршких захвата повећао, а самим тим и потрошња крви.

Она је додала да се акције увијек праве у договору са шефом Службе за трансфузију.

Шеф Службе за трансфузију у Болници "Србија" из Источног Сарајева Јелена Стојановић Лукић истакла је да су потребне овакве акције у току ове седмице да би лакше прошли кроз предстојеће дане.

- Имали смо и нове, младе даваоце, а то нам је важно јер се зна десити да одређен број давалаца када дођу на акцију због здравствених разлога не могу давати крв, па нам је младост јако важна - рекла је Лукићева.

Она је навела да је важно ширити дух добровољног давалаштва крви и да се обнавља чланство Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије, јер је крв лијек који нема алтернативу, а спашава живот.

Акција је организована у сарадњи са Културно-умјетничким друштвом "Младост" са Пала.

Коментари 0
Повезане вијести
Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    18h 58m
    10
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    1h 53m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    5h 58m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    6h 2m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    17h 46m
    0