Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo u humanoj akciji

14.11.2023. 12:16
0
IZVOR: katera.news

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su u Odjeljenju za transfuziju krvi u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica „Srbija“ dobrovoljno darivali krv i na ovaj način pokazali spremnosti za pružanje pomoći u svim situacijama, kao i svoju humanu ulogu.

Dobrovoljno darivanje krvi organizovano je u okviru aktivnosti povodom obilježavanja krsne slave Ministarstva unutraših poslova /MUP/ Republike Srpske - Svetog arhangela Mihaila.

Miran Mrdić, komandir Policijske stanice Istočna Ilidža, ističe da se današnjoj akciji odazvalo 37 pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo, koji će krv donirati u naredna tri dana.

- Pored redovnih akcija koje se organizuju za slavu Ministarstva i Dan policije, rado se odazovemo i na poziv svih zdravstvenih ustanova sa područja koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo – rekao je Mrdić.

Mrdić je danas krv donirao 21. put.

- Smatram da je to jedan od najhumanijih gestova koje možemo da učinimo, da pomognemo nekome kada su zdravlje i život u pitanju. Nadam se da ćemo i ovom akcijom Zavodu obezbijediti dovoljne količine krvi za one kojima je ona neophodna – rekao je on.

Jelena Stojanović Lukić, šef Službe transfuzije u Bolnici „Srbija“, istakla je da je ovo treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u ovoj Službi u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Uprkos brojnim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, objašnjava ona, često se dešava da postoji jedna komponenta određene krvne grupe, ali nedostaje neka druga komponenta iste krvne grupe.

- Trenutno se traže koncentrati trombocita krvne grupe 0, a u posljednje vrijeme je bilo mnogo pacijenata kojima je trebala ta komponenta. Što se tiče krvi, deplazmatisanih eritrocita, zalihe su zadovoljavajuće, ali je potrebno najmanje 10 davalaca dnevno da bi se zadovoljila potrebe za navedenom komponentom – objasnila je ona.

U okviru bilježavanje krsne slave Ministarstva unutraših poslova /MUP/ Republike Srpske - Svetog arhangela Mihaila, PU Istočno Sarajevo organizovaće i dane otvorenih vrata u svim policijskim stanicama, kao organizacionim jedinicama policijske uprave, te humanitarnu akciju u kojoj će policijski službenici darovati određene organizacije.

Dan prije početka centralne proslave u Banja Luci, u Palama će 20. novembra biti organizovano lomljenje slavskog kolača.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    21h 45m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    21h 52m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    18h 34m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    13h 12m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    13h 44m
    0