Припадници Полицијске управе Источно Сарајево у хуманој акцији

14.11.2023. 12:16
0
ИЗВОР: katera.news

Припадници Полицијске управе Источно Сарајево данас су у Одјељењу за трансфузију крви у Јавној здравственој установи Болница „Србија“ добровољно даривали крв и на овај начин показали спремности за пружање помоћи у свим ситуацијама, као и своју хуману улогу.

Добровољно даривање крви организовано је у оквиру активности поводом обиљежавања крсне славе Министарства унутраших послова /МУП/ Републике Српске - Светог архангела Михаила.

Миран Мрдић, командир Полицијске станице Источна Илиџа, истиче да се данашњој акцији одазвало 37 припадника Полицијске управе Источно Сарајево, који ће крв донирати у наредна три дана.

- Поред редовних акција које се организују за славу Министарства и Дан полиције, радо се одазовемо и на позив свих здравствених установа са подручја које покрива Полицијска управа Источно Сарајево – рекао је Мрдић.

Мрдић је данас крв донирао 21. пут.

- Сматрам да је то један од најхуманијих гестова које можемо да учинимо, да помогнемо некоме када су здравље и живот у питању. Надам се да ћемо и овом акцијом Заводу обезбиједити довољне количине крви за оне којима је она неопходна – рекао је он.

Јелена Стојановић Лукић, шеф Службе трансфузије у Болници „Србија“, истакла је да је ово трећа овогодишња акција добровољног даривања крви у овој Служби у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске.

Упркос бројним акцијама добровољног даривања крви, објашњава она, често се дешава да постоји једна компонента одређене крвне групе, али недостаје нека друга компонента исте крвне групе.

- Тренутно се траже концентрати тромбоцита крвне групе 0, а у посљедње вријеме је било много пацијената којима је требала та компонента. Што се тиче крви, деплазматисаних еритроцита, залихе су задовољавајуће, али је потребно најмање 10 давалаца дневно да би се задовољила потребе за наведеном компонентом – објаснила је она.

У оквиру биљежавање крсне славе Министарства унутраших послова /МУП/ Републике Српске - Светог архангела Михаила, ПУ Источно Сарајево организоваће и дане отворених врата у свим полицијским станицама, као организационим јединицама полицијске управе, те хуманитарну акцију у којој ће полицијски службеници даровати одређене организације.

Дан прије почетка централне прославе у Бања Луци, у Палама ће 20. новембра бити организовано ломљење славског колача.

Коментари 0
Повезане вијести
У јануару мање кривичних дјела, саобраћајних незгода и нарушавања јавног реда У јануару мање кривичних дјела, саобраћајних незгода и нарушавања јавног реда
Опљачкана кућа у Трнову Опљачкана кућа у Трнову
Соколац: Ухапшен због вербалних пријетњи, приликом претреса пронађена муниција Соколац: Ухапшен због вербалних пријетњи, приликом претреса пронађена муниција
Најчитаније
 • Како су Срби оставили велики траг у историји Русије
  13h 28m
  2
 • Земљотрес у БиХ
  5h 19m
  0
 • Зашто је добро пити воду с ђумбиром и лимуном
  7h 10m
  0
 • Портал Катера вам доноси текстове о настанку и развоју Српског Сарајева
  10h 40m
  6
 • На кошаркашкој утакмици скупљено 3.420 КМ за помоћ породици Тодоровић са Пала
  13h 18m
  0