Припадници Полицијске управе Источно Сарајево у хуманој акцији

14.11.2023. 12:16
0
ИЗВОР: katera.news

Припадници Полицијске управе Источно Сарајево данас су у Одјељењу за трансфузију крви у Јавној здравственој установи Болница „Србија“ добровољно даривали крв и на овај начин показали спремности за пружање помоћи у свим ситуацијама, као и своју хуману улогу.

Добровољно даривање крви организовано је у оквиру активности поводом обиљежавања крсне славе Министарства унутраших послова /МУП/ Републике Српске - Светог архангела Михаила.

Миран Мрдић, командир Полицијске станице Источна Илиџа, истиче да се данашњој акцији одазвало 37 припадника Полицијске управе Источно Сарајево, који ће крв донирати у наредна три дана.

- Поред редовних акција које се организују за славу Министарства и Дан полиције, радо се одазовемо и на позив свих здравствених установа са подручја које покрива Полицијска управа Источно Сарајево – рекао је Мрдић.

Мрдић је данас крв донирао 21. пут.

- Сматрам да је то један од најхуманијих гестова које можемо да учинимо, да помогнемо некоме када су здравље и живот у питању. Надам се да ћемо и овом акцијом Заводу обезбиједити довољне количине крви за оне којима је она неопходна – рекао је он.

Јелена Стојановић Лукић, шеф Службе трансфузије у Болници „Србија“, истакла је да је ово трећа овогодишња акција добровољног даривања крви у овој Служби у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске.

Упркос бројним акцијама добровољног даривања крви, објашњава она, често се дешава да постоји једна компонента одређене крвне групе, али недостаје нека друга компонента исте крвне групе.

- Тренутно се траже концентрати тромбоцита крвне групе 0, а у посљедње вријеме је било много пацијената којима је требала та компонента. Што се тиче крви, деплазматисаних еритроцита, залихе су задовољавајуће, али је потребно најмање 10 давалаца дневно да би се задовољила потребе за наведеном компонентом – објаснила је она.

У оквиру биљежавање крсне славе Министарства унутраших послова /МУП/ Републике Српске - Светог архангела Михаила, ПУ Источно Сарајево организоваће и дане отворених врата у свим полицијским станицама, као организационим јединицама полицијске управе, те хуманитарну акцију у којој ће полицијски службеници даровати одређене организације.

Дан прије почетка централне прославе у Бања Луци, у Палама ће 20. новембра бити организовано ломљење славског колача.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Опљачкан стан у Источној Илиџи Опљачкан стан у Источној Илиџи
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    17h 33m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 29m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    16h 33m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    13h 26m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    15h 23m
    0