Prištinski sud odredio Spasiću trideset dana pritvora

19.06.2023. 21:04
0
IZVOR: srna.rs/kossev.info

Osnovni sud u Prištini odredio je mjeru od 30 dana pritvora Daliboru Spasiću, koji je prije dva dana uhapšen na prelazu Jarinje, potvrdio je za Tanjug njegov branilac Srđan Mitrović.

Njemu se na teret stavljaju dva krivična djela, „napad na novinare“ i „huliganstvo“, a smješten je u pritvorskoj jedinici u Podujevu.

- Jedini dokaz koji imaju protiv mog klijenta je video -nimak koji je objavio portal Kalzo, da je navodno napao novinara Teve 21 iz Prištine, iako se na snimku vidi da je on samo prišao novinaru i da je držao svoj telefon u ruci. Takođe se u odluci pominje njegova nacionalnost, što je za mene bilo jako čudno - kaže Mitrović za Tanjug.

Dodaje da će se na ovu odluku žaliti Apelacionom sudu.

Rješenje o određivanju pritvora donio je sudija za prethodni postupak emajl Jusufi, saopšteno je iz Osnovnog suda.

Spasić je uhapšen u subotu, 17. juna, kada se sa porodicom vraćao iz centralne Srbije, a sumnjiči se, kako je navela prištinska policija, da je 31. maja 2023. godine napao novinare albanskih medija iz Prištine u Zvečanu.

Navodni napad na teret se stavlja i Nemanji Vlaškovići kojem je određen pritvor do 30 dana i on se nalazi u pritvorskom centru kod Podujeva.

U Leposaviću je jutros uhapšen i Uroš Vukašinović, treći osumnjičeni za navodni napad na novinare 16. juna u Leposaviću.

Komentari 0
Povezane vijesti
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    19h 30m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    8h 43m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    8h 14m
    1
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    8h 37m
    0
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    23h 34m
    0