Proizvodi koji su povučeni u Hrvatskoj nisu na tržištu BiH

09.11.2023. 14:24
0
IZVOR: srna.rs

Kompanija "Koka-Kola" u BiH obavijestila je Agenciju za bezbjednost hrane BiH da nijedan proizvod koji je trenutno predmet povlačenja i opoziva u Hrvatskoj nije uvezen u BiH, saopšteno je iz ove agencije.

Iz "Koka-Kole" su naveli da u svom portfoliju nema proizvoda robne marke "romerkvele", te da ih ne uvozi niti stavlja na tržište BiH, kao što ne uvozi ni piće "Koka-Kolu".

U saopštenju se dodaje da se "robne marke Coca-Cola Original Taste 0.5l (PET), Coca-Cola Original Taste i Coca-Cola Zero proizvode lokalno za tržište BiH u punionici u Sarajevu, te se ne izvoze iz BiH na tržište Hrvatske".

- U sklopu mjera predostrožnosti koje se sprovode u BiH, nakon saznanja da se sa tržišta Hrvatske, zbog potencijalnog rizika po zdravlje potrošača, povlači proizvod `romerkvele emoušn bluberi pomegranate 330 ml` /Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330ml/, Agencija je primila obavještenje `Coca Cola HBC B-H Sarajevo`u kojem se navodi da ova kompanija u svom portfoliju nema proizvod navedene robne marke, te da ga ne uvozi niti stavlja na tržište BiH - navedeno je u saopštenju.

Agencija ističe da je uspostavila komunikaciju sa subjektom u poslovanju sa hranom, te dala odgovarajuće preporuke inspekcijskim organima koji su nadležni za službene kontrole hrane na tržištu BiH, a sve sa ciljem minimiziranja rizika i zaštite zdravlja potrošača.

- Do ovog trenutka, Agencija od nadležnih inspekcijskih organa, kao ni putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje nije primila obavještenje da su proizvodi koji su predmet povlačenja i opoziva u Hrvatskoj dostupni na našem tržištu - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će o svim novim informacijama potrošači biti blagovremeno obaviješteni posredstvom zvaničnog veb-sajta stranice Agencije.

- Agencija za bezbjednost hrane u saradnji sa nadležnim inspekcijskim organima kontinuirano prati potencijalne rizike porijeklom iz hrane, te preduzima odgovarajuće mjere sa ciljem zaštite zdravlja i interesa potrošača - ističu iz ove institucije.

Širom Hrvatske 34 osobe zatražile su ljekarsku pomoć zbog sumnje u trovanje gaziranim pićima, od kojih najviše u Zagrebu 17, ali niko nije zadržan na bolničkom liječenju.

Teže posljedice zadobile dvije osobe - jedna u Rijeci koja je konzumirala gaziranu vodu "romerkvele", te student koji je završio u bolnici nakon što je popio "koka-kolu" iz automata na fakultetu u Zagrebu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH? Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH?
Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
Zemljotres u BiH! Zemljotres u BiH!
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    11h 12m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    9h 56m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    1h 40m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    4h 41m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    22h 23m
    0