Производи који су повучени у Хрватској нису на тржишту БиХ

09.11.2023. 14:24
0
ИЗВОР: srna.rs

Компанија "Кока-Кола" у БиХ обавијестила је Агенцију за безбједност хране БиХ да ниједан производ који је тренутно предмет повлачења и опозива у Хрватској није увезен у БиХ, саопштено је из ове агенције.

Из "Кока-Коле" су навели да у свом портфолију нема производа робне марке "ромерквеле", те да их не увози нити ставља на тржиште БиХ, као што не увози ни пиће "Кока-Колу".

У саопштењу се додаје да се "робне марке Coca-Cola Original Taste 0.5l (PET), Coca-Cola Original Taste и Coca-Cola Zero производе локално за тржиште БиХ у пунионици у Сарајеву, те се не извозе из БиХ на тржиште Хрватске".

- У склопу мјера предострожности које се спроводе у БиХ, након сазнања да се са тржишта Хрватске, због потенцијалног ризика по здравље потрошача, повлачи производ `ромерквеле емоушн блубери помегранате 330 мл` /Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330ml/, Агенција је примила обавјештење `Coca Cola HBC B-H Sarajevo`у којем се наводи да ова компанија у свом портфолију нема производ наведене робне марке, те да га не увози нити ставља на тржиште БиХ - наведено је у саопштењу.

Агенција истиче да је успоставила комуникацију са субјектом у пословању са храном, те дала одговарајуће препоруке инспекцијским органима који су надлежни за службене контроле хране на тржишту БиХ, а све са циљем минимизирања ризика и заштите здравља потрошача.

- До овог тренутка, Агенција од надлежних инспекцијских органа, као ни путем Система брзог узбуњивања за храну и храну за животиње није примила обавјештење да су производи који су предмет повлачења и опозива у Хрватској доступни на нашем тржишту - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да ће о свим новим информацијама потрошачи бити благовремено обавијештени посредством званичног веб-сајта странице Агенције.

- Агенција за безбједност хране у сарадњи са надлежним инспекцијским органима континуирано прати потенцијалне ризике поријеклом из хране, те предузима одговарајуће мјере са циљем заштите здравља и интереса потрошача - истичу из ове институције.

Широм Хрватске 34 особе затражиле су љекарску помоћ због сумње у тровање газираним пићима, од којих највише у Загребу 17, али нико није задржан на болничком лијечењу.

Теже посљедице задобиле двије особе - једна у Ријеци која је конзумирала газирану воду "ромерквеле", те студент који је завршио у болници након што је попио "кока-колу" из аутомата на факултету у Загребу.

Коментари 0
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    23h 12m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 56m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    16h 41m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    13h 40m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    14h 52m
    0