Projekat „Teslom osvijetlimo znanje“ predstavljen u Srednjoj školi „28. juni“

28.06.2022. 15:02
0
IZVOR: katera.news

Povodom obilježavanja Dana škole u Srednjoj školi „28. jun“ predstavljen je projekat „Teslom osvijetlimo znanje“.

Projekat predstavlja rezultat zajedničkog rada učenika i profesora ove srednje škole, na kojem su radili prethodne školske godine. U okviru projekta prikazani su radove ali i kratki film o životu Nikole Tesle.

Direktor Srednje škole „28. juni“ Boris Brajović rekao je da projekat „Teslom osvijetlimo znanje“  predstavlja prikaz Nikole Tesle iz perspektive svih obrazovnih struka u ovoj školskoj ustanovi.

- Pokušali smo da obuhvatimo više grana. Učenici su istražili porodično stablo Tesle, jedan od panoa pokazuje Teslu u književnosti dok su učenici ugostiteljske struke pripremili delicije u obliku munja i sijalica – rekao je Brajović.

Osim toga, Brajović je naglasio da, iako je jedan od najvećih genija u svijetu, o život Nikole Tesle ne znamo mnogo.

On je objasnio da je ovaj projekat prikaz tzv. STEM projekta koji se pokazao kao izrazito uspješan, upravo zbog uključenosti učenika u nastavu.

- STEM projekat i STEM časovi su novi pristup obrazovanja. Odlični su jer djecu motivišu, tako da ćemo nastaviti i sljedeće godine sa ovim pristupom – dodao je on.

Prema njegovim riječima, uspjesi ove obrazovne ustanove posljednjih pet godina zasluga su timskog rada, prvenstveno profesora.

- Jedan direktor ili dva profesora ne mogu puno toga da urade. Mi radimo kao tim, a učenici to prepoznaju i sa nama vrijedno rade i učestvuju – naglasio je on.

Brajović se zahvalio svim gostima koji su uveličali današnju svečanost, te posebno zahvalio Ministarstvu civilnih poslova.

- Prije pet godina aplicirali smo za projekat u Ministarstvu civilnih poslova i prošli smo. Upravo taj projekat je pokazao da možemo da napredujemo i od tada smo uradili dosta projekata, ali i opremili školu raznim učilima zahvaljujući njihovim donacijama – zaključio je direktor ove škole.

Pavle Gotovac, učenik Srednje škole „28. juni“ , na smjeru za informacione tehnologije, narator je u filmu o Nikoli Tesli.

- Posudio sam glas u filmu koji ćemo danas predstaviti. Osim toga istraživao sam život Nikole Tesle i na internetu pronašao mnogo informacija o njemu – rekao je Gotovac.

Da joj je rad na projektu proširio znanje o ovom naučniku, saglasna je i Anica Zečević, učenica prvog razreda ove srednje škole, koja je dodala da je prikupljanje podataka zahtijevalo angažovanost i van nastave.

Na današnjoj svečanosti dodijeljene su diplome učenicima sa istaknutim uspjesima u završenoj školskoj godini.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: katera.news

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas Vaskršnji bazar srednjoškolaca u Istočnom Sarajevu Danas Vaskršnji bazar srednjoškolaca u Istočnom Sarajevu
U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO) U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
Sutra Vaskršnji bazar – cilj prikupljanje sredstava za odlazak na ekskurziju Sutra Vaskršnji bazar – cilj prikupljanje sredstava za odlazak na ekskurziju
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    21h 43m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    12h 13m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    20h 36m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    11h 54m
    0
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    17h 5m
    0