Пројекат „Теслом освијетлимо знање“ представљен у Средњој школи „28. јуни“

28.06.2022. 15:02
0
ИЗВОР: katera.news

Поводом обиљежавања Дана школе у Средњој школи „28. јун“ представљен je пројекат „Теслом освијетлимо знање“.

Пројекат представља резултат заједничког рада ученика и професора ове средње школе, на којем су радили претходне школске године. У оквиру пројекта приказани су радове али и кратки филм о животу Николе Тесле.

Директор Средње школе „28. јуни“ Борис Брајовић рекао је да пројекат „Теслом освијетлимо знање“  представља приказ Николе Тесле из перспективе свих образовних струка у овој школској установи.

- Покушали смо да обухватимо више грана. Ученици су истражили породично стабло Тесле, један од паноа показује Теслу у књижевности док су ученици угоститељске струке припремили делиције у облику муња и сијалица – рекао је Брајовић.

Осим тога, Брајовић је нагласио да, иако је један од највећих генија у свијету, о живот Николе Тесле не знамо много.

Он је објаснио да је овај пројекат приказ тзв. STEM пројекта који се показао као изразито успјешан, управо због укључености ученика у наставу.

- STEM пројекат и STEM часови су нови приступ образовања. Одлични су јер дјецу мотивишу, тако да ћемо наставити и сљедеће године са овим приступом – додао је он.

Према његовим ријечима, успјеси ове образовне установе посљедњих пет година заслуга су тимског рада, првенствено професора.

- Један директор или два професора не могу пуно тога да ураде. Ми радимо као тим, а ученици то препознају и са нама вриједно раде и учествују – нагласио је он.

Брајовић се захвалио свим гостима који су увеличали данашњу свечаност, те посебно захвалио Министарству цивилних послова.

- Прије пет година аплицирали смо за пројекат у Министарству цивилних послова и прошли смо. Управо тај пројекат је показао да можемо да напредујемо и од тада смо урадили доста пројеката, али и опремили школу разним училима захваљујући њиховим донацијама – закључио је директор ове школе.

Павле Готовац, ученик Средње школе „28. јуни“ , на смјеру за информационе технологије, наратор је у филму о Николи Тесли.

- Посудио сам глас у филму који ћемо данас представити. Осим тога истраживао сам живот Николе Тесле и на интернету пронашао много информација о њему – рекао је Готовац.

Да јој је рад на пројекту проширио знање о овом научнику, сагласна је и Аница Зечевић, ученица првог разреда ове средње школе, која је додала да је прикупљање података захтијевало ангажованост и ван наставе.

На данашњој свечаности додијељене су дипломе ученицима са истакнутим успјесима у завршеној школској години.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: katera.news

Коментари 0
Повезане вијести
На хуманитарним турнирима прикупљено 2.290 КМ за Милоша На хуманитарним турнирима прикупљено 2.290 КМ за Милоша
Ни киша им ништа не може: Насмијана лица матураната СШ "28. јуни" на улицама Источног Сарајева (ФОТО) Ни киша им ништа не може: Насмијана лица матураната СШ "28. јуни" на улицама Источног Сара...
Лука Глигорић ученик генерације Средње школе „28. јуни“ Лука Глигорић ученик генерације Средње школе „28. јуни“
Најчитаније
  • Сјећање на Предрага Пекија Ласицу: Човјек побједничког кова
    16h 16m
    7
  • Посљедњи поздрав Ксенији од школских другара и наставника из Невесиња
    6h 11m
    0
  • Пренос утакмице Србија – Данска на Тргу Републике Србије
    13h 40m
    1
  • Џудо савез Републике Српске: Ванредна скупштина није сазвана у складу са законом и статутом
    11h 41m
    0
  • Татјана је пала са литице у амбис, а двије и по године касније удала се за свог спасиоца
    4h 54m
    0