Promocija knjige Mirka Šošića „Život u ratu (doktori u ratu)“ u Istočnom Novom Sarajevu

01.04.2024. 11:03
0
IZVOR: katera.news

Matična biblioteka Istočno Sarajevo u srijedu organizuje promociju knjige akademika Mirka Šošića: „Život u ratu (doktori u ratu)“.

Promocija će se održati sa početkom u 19.00 časova u Internet čitaonici Matične biblioteke.

Knjiga akademika Mirka Šošića „Život u ratu (doktori u ratu)“ antiratna je knjiga u kojoj je autor u prvom dijelu dao kraće autobiografske fragmente iz djetinjstva vezane za Drugi svjetski rat, atmosferu u društvu, saradnju jednog dijela nesrpskog stanovništva sa okupatorom i njihovo zajedničko učešće u zločinima, a sve opisano onako kako je viđeno očima djeteta.

Autobiografskom niti autor je povezao u jedinstvenu cjelinu sve fragmente sjećanja od djetinjstva, rane mladosti, školskog i studentskog doba, preko perioda stručne afirmacije, sve do sudbonosnih ratnih događaja krajem vijeka, naveli su iz Matične biblioteke.

U knjizi je opisana i atmosfera u društvu i promjene u ponašanju ljudi pred početak rata, kome je prethodila intenzivna medijska kampanja, po kojoj su Srbi bili krivi za sve nevolje i nesreće u društvu i kao takve trebalo ih je protjerati i uništiti.

U knjizi su svjedočanstva promjenama kolegijalnih odnosa na klinici u Sarajevu, o nepovjerenju po nacionalnoj pripadnosti i egzekucijama Srba u gradu, o prisilnom napuštanju radnih mjesta u Sarajevo, o potrebi osnivanja ratne bolnice na Palama, o ranjenicima, vojnim i civilnim, o saradnji sa međunarodnim organizacijama itd.

Komentari 0
Povezane vijesti
U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama
Promovisana knjiga „...i druge priče“ Saše Kneževića u Istočnom Sarajevu Promovisana knjiga „...i druge priče“ Saše Kneževića u Istočnom Sarajevu
U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    22h 0m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    20h 44m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    15h 29m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    12h 28m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    12h 34m
    0