Промоција књиге Мирка Шошића „Живот у рату (доктори у рату)“ у Источном Новом Сарајеву

01.04.2024. 11:03
0
ИЗВОР: katera.news

Матична библиотека Источно Сарајево у сриједу организује промоцију књиге академика Мирка Шошића: „Живот у рату (доктори у рату)“.

Промоција ће се одржати са почетком у 19.00 часова у Интернет читаоници Матичне библиотеке.

Књига академика Мирка Шошића „Живот у рату (доктори у рату)“ антиратна је књига у коjoj је аутор у првом дијелу дао краће аутобиографске фрагменте из дјетињства везане за Други свјетски рат, атмосферу у друштву, сарадњу једног дијела несрпског становништва са окупатором и њихово заједничко учешће у злочинима, а све описано онако како је виђено очима дјетета.

Аутобиографском нити аутор је повезао у јединствену цјелину све фрагменте сјећања од дјетињства, ране младости, школског и студентског доба, преко периода стручне афирмације, све до судбоносних ратних догађаја крајем вијека, навели су из Матичне библиотеке.

У књизи је описана и атмосфера у друштву и промјене у понашању људи пред почетак рата, коме је претходила интензивна медијска кампања, по којој су Срби били криви за све невоље и несреће у друштву и као такве требало их је протјерати и уништити.

У књизи су свједочанства промјенама колегијалних односа на клиници у Сарајеву, о неповјерењу по националној припадности и егзекуцијама Срба у граду, о присилном напуштању радних мјеста у Сарајево, о потреби оснивања ратне болнице на Палама, о рањеницима, војним и цивилним, о сарадњи са међународним организацијама итд.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Промовисана књига „...и друге приче“ Саше Кнежевића у Источном Сарајеву Промовисана књига „...и друге приче“ Саше Кнежевића у Источном Сарајеву
У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    8h 25m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    8h 7m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    9h 1m
    1
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    22h 42m
    0
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    5h 56m
    0