Promocija zbirke poezije "Onostranost je prilika" Marije Šuković

07.02.2020. 15:10
0
IZVOR: Katera

Mlada pjesnikinja Marija Šuković promovisaće u subotu, 15. februara 2020. godine u kafe "Pizaro" u Palama svoju prvu zbirku poezije pod nazivom "Onostranost je prilika", na kojoj je radila devet godina.

Marija je u izjavi za Kateru najavila da će na promociji njene prve zbirke govoriti i pjesnik Željko Grujić, a da će stihove iz pjesama govoriti Isidora Davidović, član Studentskog pozorišta Pale.

Naslov knjige "Onostranost je prilika", prema Marijinim riječima, značio bi da je "prilika u onostranosti, prilika da nam se obrati nešto novo, prilika za novo čulo, nadgradnju, ljepotu neotkrivenog, prilika za suzbijanje straha prepuštajući se skrivenostima".

Slika

U ovoj zbirci nalazi se oko 50 pjesama, a nastale su u periodu od 2009. do 2018. godine.

- Kao najbolje istakla bih one najsvježije svakako, jer vjerujem u razvoj uz godine i akumulaciju duševnog materijala. Nisam dugo radila, odnosno nisam ni planirala da izdam zbirku, dok mi se sve okolnosti nisu same stvorile. Za to su zaslužni ljudi koji su se okupili oko mene i predložili mi takvu stvar - kaže Marija za Kateru.

Kaže da je za kratko vrijeme dobila i recenzije, izdavača i čitalačku publiku, te da je njeno bilo samo da posloži zbirku.

- U zbirci se zbog toga nalaze i pjesme stare desetak godina, ne zato što sam ih pisala dugo, nego zato što sam željela da se kroz pjesme primjeti moj razvoj, zajedno sa promjenom senzibiliteta poetike - kaže Marija.

Promocija zbirke zakazana je za termin od 20:00 časova u kafe "Pizaro", koji se nalazi u Ulici Nikole Tesle 12a (iza zgrade Elektrodistribucije).

 

Novinar: Miljan Rašević

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    20h 0m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    18h 2m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    16h 55m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    17h 0m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    16h 3m
    1