Промоција збирке поезије "Оностраност је прилика" Марије Шуковић

07.02.2020. 15:10
0
ИЗВОР: Катера

Млада пјесникиња Марија Шуковић промовисаће у суботу, 15. фебруара 2020. године у кафе "Пизаро" у Палама своју прву збирку поезије под називом "Оностраност је прилика", на којој је радила девет година.

Марија је у изјави за Катеру најавила да ће на промоцији њене прве збирке говорити и пјесник Жељко Грујић, а да ће стихове из пјесама говорити Исидора Давидовић, члан Студентског позоришта Пале.

Наслов књиге "Оностраност је прилика", према Маријиним ријечима, значио би да је "прилика у оностраности, прилика да нам се обрати нешто ново, прилика за ново чуло, надградњу, љепоту неоткривеног, прилика за сузбијање страха препуштајући се скривеностима".

Слика

У овој збирци налази се око 50 пјесама, а настале су у периоду од 2009. до 2018. године.

- Као најбоље истакла бих оне најсвјежије свакако, јер вјерујем у развој уз године и акумулацију душевног материјала. Нисам дуго радила, односно нисам ни планирала да издам збирку, док ми се све околности нису саме створиле. За то су заслужни људи који су се окупили око мене и предложили ми такву ствар - каже Марија за Катеру.

Каже да је за кратко вријеме добила и рецензије, издавача и читалачку публику, те да је њено било само да посложи збирку.

- У збирци се због тога налазе и пјесме старе десетак година, не зато што сам их писала дуго, него зато што сам жељела да се кроз пјесме примјети мој развој, заједно са промјеном сензибилитета поетике - каже Марија.

Промоција збирке заказана је за термин од 20:00 часова у кафе "Пизаро", који се налази у Улици Николе Тесле 12а (иза зграде Електродистрибуције).

 

Новинар: Миљан Рашевић

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    17h 42m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    6h 55m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    6h 26m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    6h 49m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    21h 46m
    0