Promovisan 41 diplomirani inženjer i četiri mastera elektrotehnike (FOTO)

28.06.2024. 13:50
0
IZVOR: katera.news

Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je promovisan 41 diplomirani inženjer i četiri mastera elektrotehnike, a na svečanosti su dodijeljena i priznanja najboljim studentima u prošloj školskoj godini kao i aslužnim pojedincima i institucijama.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Božidar Popović izjavio je da je zadovoljan brojem diplomaca i mastera, te da ova visokoškolska ustanova godinama promoviše oko 40 diplomiranih inženjera.

- Nadamo se da će se u narednom periodu taj broj povećati s obzirom na to da privreda u Republici Srpskoj i okruženju nije na tom nivou. Srećni smo i ponosni jer naši diplomirani inženjeri svi pronađu posao i prije završetka studija – rekao je on.

Prema njegovi riječima, sporazumima o poslovno-tehničkoj saradnji pokušavaju svim studentima obezbijediti stipendije iz realnog sektora.

Popović je posebno istakao da među diplomiranim inženjerima ima mnogo dama, dodajući da je elektrotehnika struka u kojoj su dame preuzele primat.

- To su dobri studenti koji su stekli znanje zahvaljujući svom trudi i uz malu pomoć našeg nastavnog kadra - rekao je Popović.

Popović je naveo da je u proteklih 30 godina rada ove visokoškolske ustanove diplomiralo više od 750 inženjera, 35 doktoranada i oko 70 mastera i magistara.

- U periodu od 1961. do 1991. godine taj broj je bio oko 10.000 - rekao je Popović.

Osvrćući se na upisni rok, Popović je rekao da je do sada dokumentaciju predalo 65 kandidata među kojima više od 10 ima prosjek 5,0 u srednjoj školi.

- Ostali kandidati imaju prosjek oko 4,5 što garantuje da će uspješno završiti fakultet. Cilj nam je da se obratimo i pažnju posvetimo najboljim srednjoškolcima – istakao je Popović.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: katera.news

Radmilo Borovina, diplomirani inženjer sa najboljim prosjekom ocjena – 9.57, poručio je svim budućim brucošima da prilikom izbora fakulteta obavezno razmatre mogućnost studiranje na ETF-u.

- Uz stručan nastavni kadar i savremene laboratorije ovaj fakultet pruža mogućnost studentima da steknu široka znanja iz oblasti elektrotehnike, automatike i računarstva – rekao je on.

Master elektrotehnike Marko Marinković naveo je da je prvi ciklus studija završio na ETF-u, te da mu je znanje koje se stekao omogućilo da se relativno brzo zaposli i napreduje u karijeri.

Diplomirani inženjeri Jelena Kovač, Milica Ivković i Ana Puhalo naglasile su da je studiranje na Elektrotehničkom fakultetu bila privilegija i čast, te da su profesori i asistenti ulagali mnogo truda u nastavni proces.

One su se složile da su stekle najbolja znanja i da su imale pomoć i podršku nastavnog osoblja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Osveštan Hram Svetog Varnave Ispovijednika na Vranješu (FOTO) Osveštan Hram Svetog Varnave Ispovijednika na Vranješu (FOTO)
Građani Istočnog Sarajeva u humanoj misiji - djeci sa Kosmeta podijeljeni pokloni (FOTO) Građani Istočnog Sarajeva u humanoj misiji - djeci sa Kosmeta podijeljeni pokloni (FOTO)
Prva gradska biciklijada „Svi u Pale da vrtimo pedale“ Prva gradska biciklijada „Svi u Pale da vrtimo pedale“
Najčitanije
  • Pronađen mladić za kojim se tragalo
    11h 35m
    0
  • Osveštan Hram Svetog Varnave Ispovijednika na Vranješu (FOTO)
    10h 42m
    2
  • Nestao Vasilije Lambeta (20) iz Trebinja
    13h 59m
    0
  • Pijan ometao kolonu službenih vozila MUP-a
    12h 34m
    2
  • Od sutra na recept novih šest lijekova
    12h 20m
    0