Промовисан 41 дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике (ФОТО)

28.06.2024. 13:50
0
ИЗВОР: katera.news

На Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је промовисан 41 дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике, а на свечаности су додијељена и признања најбољим студентима у прошлој школској години као и аслужним појединцима и институцијама.

Декан Електротехничког факултета Божидар Поповић изјавио је да је задовољан бројем дипломаца и мастера, те да ова високошколска установа годинама промовише око 40 дипломираних инжењера.

- Надамо се да ће се у наредном периоду тај број повећати с обзиром на то да привреда у Републици Српској и окружењу није на том нивоу. Срећни смо и поносни јер наши дипломирани инжењери сви пронађу посао и прије завршетка студија – рекао је он.

Према његови ријечима, споразумима о пословно-техничкој сарадњи покушавају свим студентима обезбиједити стипендије из реалног сектора.

Поповић је посебно истакао да међу дипломираним инжењерима има много дама, додајући да је електротехника струка у којој су даме преузеле примат.

- То су добри студенти који су стекли знање захваљујући свом труди и уз малу помоћ нашег наставног кадра - рекао је Поповић.

Поповић је навео да је у протеклих 30 година рада ове високошколске установе дипломирало више од 750 инжењера, 35 докторанада и око 70 мастера и магистара.

- У периоду од 1961. до 1991. године тај број је био око 10.000 - рекао је Поповић.

Осврћући се на уписни рок, Поповић је рекао да је до сада документацију предало 65 кандидата међу којима више од 10 има просјек 5,0 у средњој школи.

- Остали кандидати имају просјек око 4,5 што гарантује да ће успјешно завршити факултет. Циљ нам је да се обратимо и пажњу посветимо најбољим средњошколцима – истакао је Поповић.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: katera.news

Радмило Боровина, дипломирани инжењер са најбољим просјеком оцјена – 9.57, поручио је свим будућим бруцошима да приликом избора факултета обавезно разматре могућност студирање на ЕТФ-у.

- Уз стручан наставни кадар и савремене лабораторије овај факултет пружа могућност студентима да стекну широка знања из области електротехнике, аутоматике и рачунарства – рекао је он.

Мастер електротехнике Марко Маринковић навео је да је први циклус студија завршио на ЕТФ-у, те да му је знање које се стекао омогућило да се релативно брзо запосли и напредује у каријери.

Дипломирани инжењери Јелена Ковач, Милица Ивковић и Ана Пухало нагласиле су да је студирање на Електротехничком факултету била привилегија и част, те да су професори и асистенти улагали много труда у наставни процес.

Оне су се сложиле да су стекле најбоља знања и да су имале помоћ и подршку наставног особља.

Коментари 0
Повезане вијести
Освештан Храм Светог Варнаве Исповиједника на Врањешу (ФОТО) Освештан Храм Светог Варнаве Исповиједника на Врањешу (ФОТО)
Грађани Источног Сарајева у хуманој мисији - дјеци са Космета подијељени поклони (ФОТО) Грађани Источног Сарајева у хуманој мисији - дјеци са Космета подијељени поклони (ФОТО)
Прва градска бициклијада „Сви у Пале да вртимо педале“ Прва градска бициклијада „Сви у Пале да вртимо педале“
Најчитаније
  • Пронађен младић за којим се трагало
    12h 8m
    0
  • Освештан Храм Светог Варнаве Исповиједника на Врањешу (ФОТО)
    11h 15m
    2
  • Нестао Василије Ламбета (20) из Требиња
    14h 32m
    0
  • Пијан ометао колону службених возила МУП-а
    13h 7m
    2
  • Од сутра на рецепт нових шест лијекова
    12h 53m
    0