Pronađeno 55.000 evra u patikama

23.08.2022. 13:39
0
IZVOR: glassrpske.com

Na prelazu Horgoš carinici su u unutrašnjosti patika spakovanih u prtljag pronašli kesu sa oko 55.000 evra, saopštila je danas Uprava carine.

Prekršaj je otkriven 21. avgusta, kada je na red za izlaznu kontrolu stigao ''audi'' domaćih registarskih oznaka, kojim su ka Holandiji putovala trojica muškaraca.

Osim što su na prelaz ušli preko zelenog kontrolnog prolaza, namijenjenog onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, putnici su to dodatno i potvrdili u razgovoru sa carinikom, navodi se u saopštenju.

Prilikom detaljnog pregleda, u torbi koja se nalazila na zadnjem sjedištu pronađena je kesa sa nošenim patikama, u čijoj se unutrašnjosti nalazilo 55.500 evra.

Kako su se putnici po otkrivanju prekršaja izjasnili da je novac zajednički, svakom ponaosob je vraćeno po 10.000 evra, dok će o sudbini preostalih 25.500 evra odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku, dodaje se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    1h 56m
    5
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    19h 37m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    16h 36m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    17h 48m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    16h 42m
    0