Provaljeno u Hram Svetog Petra i Pavla

22.07.2021. 10:39
0
IZVOR: Srpska.info

Nepoznata lica provalila su u Hram Svetog Petra i Pavla u selu Brod na Kosovu i Metohiji i ispisala grafite terorističke OVK, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.

Kako je navedeno na “Tviter” nalogu Eparhije, 18. jula kosovska policija je obavijestila lokalnog sveštenika u Štrpcu da su prilikom rutinskog obilaska hramova vidjeli oštećena vrata na Hramu Svetih apostola Petra i Pavla u selu Brod.

Parohijski sveštenik zatekao je polomljenu bravu na ulaznoj kapiji, na silu otvorena vrata na hramu i grafite OVK u hramu.

Policija je uz prisustvo tima iz Prištine izvršila uviđaj i pokrenuta je istraga.

Eparhija raško-prizrenska izražava zabrinutost zbog ovog još jednog u nizu više vandalskih napada na pravoslavne hramove na Kosovu i Metohiji i apeluje na poštovanje osnovnih vjerskih sloboda, kao i duhovne i kulturne baštine pravoslavnih Srba.

Tokom dana su i na dječijem igralištu u Sušici kod Gračanice ispisane poruke “UČK”, “Albanija je ovdje”, “Albansko polje”.

Komentari 0
Povezane vijesti
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    18h 16m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    7h 29m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    7h 0m
    1
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    7h 23m
    0
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    22h 20m
    0