Проваљено у Храм Светог Петра и Павла

22.07.2021. 10:39
0
ИЗВОР: Srpska.info

Непозната лица провалила су у Храм Светог Петра и Павла у селу Брод на Косову и Метохији и исписала графите терористичке ОВК, саопштила је Епархија рашко-призренска.

Како је наведено на “Твитер” налогу Епархије, 18. јула косовска полиција је обавијестила локалног свештеника у Штрпцу да су приликом рутинског обиласка храмова видјели оштећена врата на Храму Светих апостола Петра и Павла у селу Брод.

Парохијски свештеник затекао је поломљену браву на улазној капији, на силу отворена врата на храму и графите ОВК у храму.

Полиција је уз присуство тима из Приштине извршила увиђај и покренута је истрага.

Епархија рашко-призренска изражава забринутост због овог још једног у низу више вандалских напада на православне храмове на Косову и Метохији и апелује на поштовање основних вјерских слобода, као и духовне и културне баштине православних Срба.

Током дана су и на дјечијем игралишту у Сушици код Грачанице исписане поруке “УЧК”, “Албанија је овдје”, “Албанско поље”.

Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    18h 43m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    16h 18m
    6
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    2h 17m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    21h 26m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    44m
    0