Pružanje psiho-socijalne podrške građanima u Foči

28.03.2020. 12:11
0
IZVOR: Srna

Centar za zaštitu mentalnog zdravlja pri fočanskom Domu zdravlja otvorio je telefonski broj za pružanje psiho-socijalne podrške građanima za vrijeme epidemije virusa korona, a isto je uradio i Medicinski fakultet u Foči.

Svim građanima, posebno licima u izolaciji ili samoizolaciji, usluge Centra za mentalno zdravlje su na raspolaganju svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 časova, isključivo putem telefona čiji je broj 058/220-180, saopšteno je iz Doma zdravlja.

-Pojačana uznemirenost, strah i tjeskoba su očekivane emocije tokom krizne situacije, pa je u svrhu olakšavanja stresnog perioda Centar za zaštitu mentalnog zdravlja na raspolaganju svim našim građanima- dodaje se u saopštenju.

Sa Medicinskog fakulteta u Foči su najavili da će od ponedjeljka, 30. marta, raditi Pozivni centar putem kojeg će stručnjaci iz medicine, stomatologije, specijalne edukacije i rehabilitacije i zdravstvene njege pružati savjete građanima o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, kao i o psihičkom i fizičkom zdravlju.

Centar će raditi od 8.00 do 16.00 časova.

-Sve potrebne informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u vezi sa pojavom novog virusa korona, načinima prenošenja i zaštite od ove bolesti građani će moći da dobiju besplatnim pozivom na brojeve 0800 58 232 657 i 0800 58 232 629- saopšteno je iz Medicinskog fakulteta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dvojica Fočaka pretukla Bilećanina Dvojica Fočaka pretukla Bilećanina
Na kongresu stomatologa operacija uživo i predavanja stručnjaka Na kongresu stomatologa operacija uživo i predavanja stručnjaka
U Foči uhapšene dvije osobe zbog krijumčarenja Egipćana U Foči uhapšene dvije osobe zbog krijumčarenja Egipćana
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    12h 48m
    0
  • Željko Pržulj - "Sami na svijetu" (odlomak)
    10h 56m
    0
  • Milan Rakić, pjesnik, diplomata i tajni agent: Volio je dvije žene i oslobodio Kosovo
    11h 10m
    0
  • Preminuo primarijus doktor Momir Janković
    8h 32m
    1
  • Duška Aleksić: "Polomljen mi je nos, suprug ima teške povrede glave i stomaka"
    9h 59m
    0