Prva smjena djece otputovala na ljetovanje u Bečiće

02.06.2022. 11:45
0
IZVOR: rtrs.tv

Ovogodišnja realizacija projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske 2022. godine" počela je odlaskom prve smjene djece na ljetovanje u Bečiće, objavljeno je na internet stranici Fonda za dječiju zaštitu Srpske.

Projekat se realizuje na osnovu člana 34. Zakona o dječjoj zaštiti, putem prava "zadovoljavanje razvojnih potreba djece".

Na morskoj obali, u uslužnom prostoru Omladinski hostel "Užice" u Bečićima mališane je dočekao direktor JU Javnog fonda za dječiju zaštitu Nedeljko Jović i ovom prilikom im poželio prijatan boravak na moru.

Tradicionalno, svečano otvaranje obilježeno je podizanjem zastave JU Javnog fonda za dječiju zaštitu.

U periodu od 1. do 8. juna u Bečićima će boraviti djeca iz Prijedora, Banjaluke, Broda, Dervente, Stanara, Bijeljine, Višegrada, Rudog, Rogatice, Trebinja i Berkovića, navodi se u objavi.

Cilj projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske", koji realizuje Javni Fond za dječiju zaštitu uz podršku Vlade Srpske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske, jeste pozitivan uticaj na razvoj djece, zadovoljavanje razvojnih potreba, razvijanje empatije, vršnjačko druženje i afirmisanje potencijala.

Komentari 0
Povezane vijesti
Info-sesija projekta "Dijaspora invest” u Opštini Istočna Ilidža Info-sesija projekta "Dijaspora invest” u Opštini Istočna Ilidža
Infrastrukturni projekti prioritet opštine Istočna Ilidža Infrastrukturni projekti prioritet opštine Istočna Ilidža
Mladi Paljani u projektu "Srpski svijet - novi lideri" (FOTO) Mladi Paljani u projektu "Srpski svijet - novi lideri" (FOTO)
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    22h 13m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    14h 55m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 28m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    17h 2m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    22h 47m
    3