PU Istočno Sarajevo poziva građane da koriste „SMS servis“ MUP-a Srpske

09.11.2020. 13:06
0
IZVOR: Katera

Policijska uprava Istočno Sarajevo poziva građane da upotrebom „SMS servisa“ MUP-a Republike Srpske skrate vrijeme neophodno za dobijanje informacija i izbjegnu dolaske na lokacije za izdavanje ličnih dokumenta, posebno u vrijeme epidemije korona virusa u Srpskoj.

Preduslov za korištenje usluge „SMS servisa“ jeste da građanin lično prijavi svoj broj mobilnog telefona u organizacionoj jedinici MUP-a RS koja je nadležna za izdavnje ličnih dokumenata u mjestu u kojem ima prijavljeno prebivalište, odnosno boravište.

Prijava broja telefona može se izvršiti prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje nekog od ličnih dokumenata, registracije vozila ili naknadno.

Građani slanjem SMS-a na broj 091-110-122 mogu da izvrše provjere u registrima MUP-a:

- uvid u status dokumenta (lična karta, vozačka dozvola, putna isprava), zatim uvid u novčane kazne i uplate, pojedinačne po broju naloga i ukupne, uvid u izrečene kaznene bodove-pojedninačne po broju naloga sa datumom isteka i zbirne sa datumom isteka, te uvid u registraciju motornih vozila.

Takođe, građani mogu da se prijave na servis ako žele da dobiju obavještenje iz registra MUP-a i to:

- obavješetnje o isteku važenja dokumenta, obavješenje o prestanku važenja izrečenih kaznenih bodova, kao i obavještenje o isteku važenja registracije.

Putem „SMS servisa“ građani dobijaju obavješetnja za sve navedene servise ili pojedinačne, a isto tako odjava sa servisa može biti pojedinačna ili za sve navedene informacije.

Servis je omogućen za sva tri mobilna operatera koja pružaju usluge u Republici Srpskoj, a cijena SMS poruke je 0,1 KM.

Sve detaljne informacije o namjeni i korištenju SMS servica MUP-a Republike Srpske dostupne su na sajtu Ministarstva na adresi www.mup.vladars.net

 

Takođe, ukoliko se građani nađu na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata, na info-pultu mogu preuzeti letke sa jasnim uputstvom kako koristiti navedeni servis.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
Sankcionisano 55 vozača zbog alkohola Sankcionisano 55 vozača zbog alkohola
Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    19h 15m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    4h 48m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    19h 25m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    4h 54m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    4h 52m
    0