ПУ Источно Сарајево позива грађане да користе „СМС сервис“ МУП-а Српске

09.11.2020. 13:06
0
ИЗВОР: Катера

Полицијска управа Источно Сарајево позива грађане да употребом „СМС сервиса“ МУП-а Републике Српске скрате вријеме неопходно за добијање информација и избјегну доласке на локације за издавање личних документа, посебно у вријеме епидемије корона вируса у Српској.

Предуслов за кориштење услуге „СМС сервиса“ јесте да грађанин лично пријави свој број мобилног телефона у организационој јединици МУП-а РС која је надлежна за издавње личних докумената у мјесту у којем има пријављено пребивалиште, односно боравиште.

Пријава броја телефона може се извршити приликом подношења захтјева за издавање неког од личних докумената, регистрације возила или накнадно.

Грађани слањем СМС-а на број 091-110-122 могу да изврше провјере у регистрима МУП-а:

- увид у статус документа (лична карта, возачка дозвола, путна исправа), затим увид у новчане казне и уплате, појединачне по броју налога и укупне, увид у изречене казнене бодове-поједниначне по броју налога са датумом истека и збирне са датумом истека, те увид у регистрацију моторних возила.

Такође, грађани могу да се пријаве на сервис ако желе да добију обавјештење из регистра МУП-а и то:

- обавјешетње о истеку важења документа, обавјешење о престанку важења изречених казнених бодова, као и обавјештење о истеку важења регистрације.

Путем „СМС сервиса“ грађани добијају обавјешетња за све наведене сервисе или појединачне, а исто тако одјава са сервиса може бити појединачна или за све наведене информације.

Сервис је омогућен за сва три мобилна оператера која пружају услуге у Републици Српској, а цијена СМС поруке је 0,1 КМ.

Све детаљне информације о намјени и кориштењу СМС сервица МУП-а Републике Српске доступне су на сајту Министарства на адреси www.mup.vladars.net

 

Такође, уколико се грађани нађу на локацијама за издавање личних докумената, на инфо-пулту могу преузети летке са јасним упутством како користити наведени сервис.

Коментари 0
Повезане вијести
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Крађа у Палама Крађа у Палама
У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    22h 21m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    21h 52m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    18h 8m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    14h 3m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    22h 15m
    0