Purković: Ubrzati proces traženja nestalih

13.09.2024. 17:06
0
IZVOR: srna.rs

Rukovodilac Službe traženja Crvenog krsta Republike Srpske Miloš Purković i sekretar bijeljinske organizacije Crvenog krsta Aleksandar Savić sa saradnicima položili su cvijeće poginulim borcima i civilima ispred spomenika na centralnom trgu u Bijeljini i ponovili apel da proces traženja nestalih mora biti ubzan.

U znaku obilježavanja Dana nestalih i poginulih Republike Srpske - 15. septembra, Purković i Savić su u Bijeljini posjetili 30 porodica nestalih osoba i uručili im pakete kao znak pažnje i podrške jer žive u višedecenijskoj neizvjesnosti očekujući da dobiju bilo kakvu informaciju o najmilijima.

- Pitanje nestalih osoba predstavlja prvenstveno humanitarnu obavezu cjelokupnog društva da zajedničkim radom pronađemo odgovor na pitanje – gdje su - istakao je Purković.

Slika

Volonteri Crvenog krsta podijelili su sugrađanima majice sa pitanjem "Gdje su?" i promotivni materijala Službe traženja s ciljem informisanja javnosti o problemu nestalih.

- Nastojimo da animiramo javnost da se svi angažujemo o pitanju dolaska do informacija o nestalim osobama i da budemo uz porodice koje traže svoje nestale - rekao je Savić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Crveni krst Republike Srpske obilježava Dan nestalih i poginulih u Srpskoj Crveni krst Republike Srpske obilježava Dan nestalih i poginulih u Srpskoj
Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći i Nedjelje borbe protiv tuberkuloze Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći i Nedjelje borbe protiv tuberkuloze
Kamp podmlatka Crvenog krsta Republike Srpske od 10. do 15. avgusta Kamp podmlatka Crvenog krsta Republike Srpske od 10. do 15. avgusta
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    14h 54m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    16h 45m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    16h 32m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    7h 58m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    10h 40m
    0