Пурковић: Убрзати процес тражења несталих

13.09.2024. 17:06
0
ИЗВОР: srna.rs

Руководилац Службе тражења Црвеног крста Републике Српске Милош Пурковић и секретар бијељинске организације Црвеног крста Александар Савић са сарадницима положили су цвијеће погинулим борцима и цивилима испред споменика на централном тргу у Бијељини и поновили апел да процес тражења несталих мора бити убзан.

У знаку обиљежавања Дана несталих и погинулих Републике Српске - 15. септембра, Пурковић и Савић су у Бијељини посјетили 30 породица несталих особа и уручили им пакете као знак пажње и подршке јер живе у вишедеценијској неизвјесности очекујући да добију било какву информацију о најмилијима.

- Питање несталих особа представља првенствено хуманитарну обавезу цјелокупног друштва да заједничким радом пронађемо одговор на питање – гдје су - истакао је Пурковић.

Слика

Волонтери Црвеног крста подијелили су суграђанима мајице са питањем "Гдје су?" и промотивни материјала Службе тражења с циљем информисања јавности о проблему несталих.

- Настојимо да анимирамо јавност да се сви ангажујемо о питању доласка до информација о несталим особама и да будемо уз породице које траже своје нестале - рекао је Савић.

Коментари 0
Повезане вијести
Црвени крст Републике Српске обиљежава Дан несталих и погинулих у Српској Црвени крст Републике Српске обиљежава Дан несталих и погинулих у Српској
Обиљежавање Свјетског дана прве помоћи и Недјеље борбе против туберкулозе Обиљежавање Свјетског дана прве помоћи и Недјеље борбе против туберкулозе
Камп подмлатка Црвеног крста Републике Српске од 10. до 15. августа Камп подмлатка Црвеног крста Републике Српске од 10. до 15. августа
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    14h 54m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    16h 45m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    16h 32m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    7h 58m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    10h 40m
    0