Puštanjem ljubičastih balona biće obilježen dan posvećen malim divovima u Istočnom Sarajevu

17.11.2023. 09:31
0
IZVOR: katera.news

Širom Republike Srpske danas se obilježava 17. novembar, Međunarodni dan prijevremeno rođene djece, raznim aktivnostima, među kojima i puštanje ljubičastih balona u čast ovih hrabrih mališana.

Udruženje "Mrvice", i ove godine će obilježiti dan posvećen malim divovima.

Na "Fejsbuk" stranici Udruženja navedeno je da će donatorsko veče biti održano večeras u Domu omladine u Banjaluci, a humanitarne aktivnosti trajaće tokom cijelog decembra.

Prema programu obilježavanja, mnoge institucije i vaspitno-obrazovne ustanove u Srpskoj danas će svijetliti ljubičastom bojom, koja predstavlja osjetljivost i izuzetnost i simbol je za obilježavanje ovog dana.

U Istočnom Sarajevu će večeras u 19.00 časova biti upriličeno puštanje ljubišastih balona kod jezera u Istočnom Novom Sarajevu.

U znak podrške mrvicama, ljubičastom bojom će svijetliti zgrada vrtića „Patrijarh Pavle“ i fontana na jezeru u Istočnom Novom Sarajevu kao i zgrada dječijeg centra „Buba Mara“ u Palama.

Slika

Udruženje "Mrvice" osnovano je sa motivacionim ciljem podizanja svijesti o prijevremenom rođenju, a misija je da pomogne što kvalitetniji život prijevremeno rođenih beba tako što njihovim porodicama pruža podršku, informacije i pomoć koja im je potrebna.

Udruženje svoje djelovanje usmjerava na podizanje svijesti u javnosti o problemima prijevremenog rođenja, kao i na poboljšanje uslova liječenja prijevremeno rođene djece.

Komentari 0
Povezane vijesti
"Mrvicama" potrebno mnogo ljubavi i podrške "Mrvicama" potrebno mnogo ljubavi i podrške
Od mrvica do heroina (FOTO) Od mrvica do heroina (FOTO)
“Mrvičastom kutku” potrebna humana srca “Mrvičastom kutku” potrebna humana srca
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    13h 2m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    4h 0m
    12
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    12h 26m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    10h 41m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    12h 20m
    0