Putin nagradio ordenom direktora ogranka ruske željeznice u Srbiji

21.12.2022. 18:25
0
IZVOR: srna.rs

“RŽD internešnl” u Srbiji Mansurbeka Sultanova za veliki doprinos jačanju saradnje Rusije i Srbije u oblasti saobraćaja.

Orden prijateljstva Sultanovu uručio je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko, koji je rekao da je odlikovanje Sultanova prirodno i očekivano, te da je “odlikovanje pronašlo svog heroja”, prenio je “Sputnjik”.

Sultanov je istakao da za njega kao državljanina Uzbekistana, koji rukovodi projektima koje Ruska Federacija uspješno realizuje u Srbiji, odlikovanje predstavlja veliku čast, u nimalo lakom vremenu.

Svečanoj ceremoniji uručenja ordena u Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu prisustvovao je prvi zamjenik generalnog direktora Ruskih željeznica Sergej Pavlov, direktor “Infrastrukture željeznice Srbije” Nebojša Šurlan i predstavnici obje kompanije.

Orden prijateljstva je državna nagrada Ruske Federacije, koja se dođeljuje od 2. marta 1994. godine.

Do sada su tim ordenom nagrađivani kako strani državljani, tako i državljani Rusije, za posebne zasluge u jačanju mira, prijateljstva, saradnje i uzajamnog razumijevanja među narodima, za zbližavanje i uzajamno bogaćenje kultura, za veliki učinak u realizaciji zajedničkih ekonomskih projekata i privlačenje stranih sredstava u ekonomiju Rusije.

Autor ovog ordena je ruski umjetnik Aleksandar Žuk. Orden je napravljen od srebra sa pozlatom, okružen lovorovim granama sa zelenim i crvenim tačkama od rubina.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pešić potpisao ugovor, ostaje selektor Srbije Pešić potpisao ugovor, ostaje selektor Srbije
Veliki rat na Bliskom istoku vodi do katastrofe svjetskih razmjera Veliki rat na Bliskom istoku vodi do katastrofe svjetskih razmjera
Eksplozija u “Slobodi” u Čačku, ima povrijeđenih Eksplozija u “Slobodi” u Čačku, ima povrijeđenih
Najčitanije
  • Pale: Uhapšeno lice zbog nanošenja teških tjelesnih povreda
    23h 8m
    0
  • „Pucajte, ja i dalje držim čas“ - Herojska priča o stradanju profesora iz Kragujevca
    23h 52m
    9
  • Najavljeni prekidi u isporuci električne energije
    13h 38m
    0
  • Sudar tri vozila, jedno lice povrijeđeno
    12h 38m
    0
  • Nova pravila na Instagramu: Nema više snimanja ekrana privatnih poruka
    11h 58m
    0