Putin: Sankcije Zapada ugrožavaju čitav svijet

07.09.2022. 09:08
0
IZVOR: srna.rs

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da su sankcije Zapada kratkovide i da ugrožavaju čitav svijet, koji se sve više okreće Aziji.

Putin je na Istočnom ekonomnskom forumu u Vladivostoku rekao da je Zapad potkopao globalnu ekonomiju "agresivnim" pokušajem da nametne dominaciju u čitavom svijetu.

On je naglasio da je Moskva učinila sve što je mogla da omogući da Ukrajina izvozi žitarice, ali da će se problemi na globalnom tržištu hrane pogoršati i da je na pomolu humanitarna katastrofa.

Komentarišući sporazum Moskve i Pekinga o isporukama prirodnog gasa, Putin je rekao da će Kina plaćati "Gaspromu" polovinu računa u rubljama, a drugu polovinu u juanima.

Ruski predsjednik je ocijenio u govoru da se ruska ekonomija dobro drži pred, kako je rekao, finansijskom i tehnološkom agresijom sa Zapada, ali je priznao da postoje određene teškoće u nekim industrijskim granama i regionima.

Putin je rekao da su sa teškoćama suočeni oni koji su zavisni od isporuka iz Evrope.

Ruski predsjednik je ponovio da je nemoguće izolovati Rusiju i da će Moskva imati dodatne mogućnosti za ulazak na tržište Irana i ostalih zemalja Bliskog istoka.

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus
Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci
Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO) Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO)
Najčitanije
  • Zemni ostaci Jovana Dučića sahranjeni u Trebinju
    3h 17m
    6
  • Najavljeni prekidi u isporuci električne energije
    16h 47m
    0
  • Nova pravila na Instagramu: Nema više snimanja ekrana privatnih poruka
    15h 7m
    0
  • Sudar tri vozila, jedno lice povrijeđeno
    15h 47m
    0
  • Jeziva saobraćajna nezgoda kod Prijedora
    14h 48m
    0