Путин: Санкције Запада угрожавају читав свијет

07.09.2022. 09:08
0
ИЗВОР: srna.rs

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је данас да су санкције Запада кратковиде и да угрожавају читав свијет, који се све више окреће Азији.

Путин је на Источном економнском форуму у Владивостоку рекао да је Запад поткопао глобалну економију "агресивним" покушајем да наметне доминацију у читавом свијету.

Он је нагласио да је Москва учинила све што је могла да омогући да Украјина извози житарице, али да ће се проблеми на глобалном тржишту хране погоршати и да је на помолу хуманитарна катастрофа.

Коментаришући споразум Москве и Пекинга о испорукама природног гаса, Путин је рекао да ће Кина плаћати "Гаспрому" половину рачуна у рубљама, а другу половину у јуанима.

Руски предсједник је оцијенио у говору да се руска економија добро држи пред, како је рекао, финансијском и технолошком агресијом са Запада, али је признао да постоје одређене тешкоће у неким индустријским гранама и регионима.

Путин је рекао да су са тешкоћама суочени они који су зависни од испорука из Европе.

Руски предсједник је поновио да је немогуће изоловати Русију и да ће Москва имати додатне могућности за улазак на тржиште Ирана и осталих земаља Блиског истока.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Земни остаци Јована Дучића сахрањени у Требињу
    1h 22m
    5
  • Најављени прекиди у испоруци електричне енергије
    14h 52m
    0
  • Судар три возила, једно лице повријеђено
    13h 52m
    0
  • Нова правила на Инстаграму: Нема више снимања екрана приватних порука
    13h 12m
    0
  • Језива саобраћајна незгода код Приједора
    12h 53m
    0