Radionica o biznis planovima u poljoprivredi na Sarajevsko-romanijskoj regiji

02.10.2019. 14:03
0
IZVOR: srpskainfo.com

U organizaciji Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata  u okviru Projekta razvoja konkurentnosti u ruralnim područjima, danas se u Sokocu održava radionica na temu "Realizacija biznis planova i analiza podsektora u poljoprivredi".

Na radionici su predstavljena dva biznis plana u sektoru pčelarstva i jedan pilot projekat koji treba da bude podrška mljekarskom sektoru, a u cilju održivosti malih farmerskih domaćinstava na Sarajevsko-romanijskoj regiji.

Slika

-Rade se start paketi koji se finansiraju od  40 do 50%, kao i oprema, ali i marketing certifikacije čije finansiranje zavisi od lidera koji podnosi zahtjev - izjavio je Dragan Vučković, menadžer klastera ''Razvoj konkurentnosti u ruralnim područjima''.

Biznis planovi u okviru sektora pčelarstva imaju za cilj promociju pčelarstva kao i  promociju pčelarstva kroz turizam.

 -U projektu smo predvidjeli izgradnju jednog mini pčelarskog centra koji će da služi u svrhu promocije pčelarstva kroz turizam - rekao je sekretar udruženja pčelara Pale, Momčilo Ćosović.

Slika

-Na području koje pokriva PJ Sokolac već se realizuju četiri biznis plana, jedan plan je vezan za pčelarstvo, jedan za proizvodnju krompira i dva biznis plana za proizvodnju šljive -istakao je Dragan Bejatović, viši stručni saradnik za voćarstvo u Resoru za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Područne jedinice Sokolac.

Radionici prisustvuju i udruženja poljoprivrednih proizvođača iz 12 opština Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije.

Komentari 0
Povezane vijesti
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 22m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 17m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    8h 11m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 20m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 30m
    0