Radnici energetskog sektora najavili štrajk 15. januara

09.01.2024. 15:15
0
IZVOR: srna.rs

Sindikati radnika u energetskom sektoru u Francuskoj pozvali su na organizovanje štrajka u ponedjeljak, 15. januara, kako bi zahtijevali veće plate u državnoj elektrodistribuciji "EDF", rečeno je agenciji RIA Novosti u francuskom sindikatu "FNME-CGT".

- Sindikati su predali obavještenje o štrajku koje važi za 15. januar. Štrajk će uticati na sve objekte `EDF`-a - izjavio je generalni sekretar sindikata Fabris Kudur.

Ukupno četiri sindikata koja su dio istog udruženja zaprijetila su obustavom rada u "EDF"-u nakon jučerašnjih pregovora o platama koji nisu donijeli rezultat. "EDF" je predložio povećanje osnovne plate za 1,5 odsto, uz dodatno povećanje od dva odsto za troškove života, dok su sindikati tražili povećanje od četiri odsto.

Komentari 0
Povezane vijesti
Haos na ulicama Malmea pred finale Evrovizije: Građani bjesne na ulicama, policija na svakom koraku Haos na ulicama Malmea pred finale Evrovizije: Građani bjesne na ulicama, policija na svak...
Dio mještana ponovo protestovao protiv izgradnje deponije u Kozjoj Luci Dio mještana ponovo protestovao protiv izgradnje deponije u Kozjoj Luci
Abortus ulazi u Ustav Abortus ulazi u Ustav
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    23h 34m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    16h 16m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 49m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    18h 23m
    2
  • Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
    19h 51m
    0