Radulović: Istrajaću u namjeri da sljedeće godine osvojim svjetsko zlato (FOTO)

12.10.2022. 15:15
1
IZVOR: katera.news

Osvojiti bronzanu medalju na svjetskom prvenstvu i biti među najboljim na svijetu uspjeh je koji treba da se slavi. A Lazar Radulović je dječak o kojem treba da se govori.

I ne samo danas nego iznova i iznova, kao podsjetnik da je jedan Lazar uspio nemoguće. I kao opomena da ne zaboravimo da među nama postoje oni koji o našem gradu pronose ode o uspjehu.

Radulović je član kluba “T-combat team” iz Istočnog Sarajeva i na svjetskom prvenstvu u Italiji, u konkurenciji od 30 boraca, osvojio je bronzanu medalju.

-  Utisci su fenomenalni. Priznajem, nisam očekivao ovako visok plasman s obzirom na to da mi je ovo prvo veliko takmičenje. Volio bih da kao član matičnog kluba nastavim sa nizanjem uspjeha – rekao je Radulović.

Kako dodaje, biće istrajan u namjeri da sljedeće godine izbori još sjajnije odličje!

Govoreći o pripremama za ovo takmičenje, ističe da su treninzi i pripreme bili naporni i da su zahtijevali velika odricanja.

-  Bilo je naporno jer uporedo sa kik-boksom treniram i fudbal. Čitavo ljeto sam proveo  u sali pripremajući se. Bazne pripreme smo imali u sali našeg kluba, dok smo završne imali u Rijeci u Hrvatskoj sa reprezentacijom BiH. Skoro svakog dana imao sam treninge i do dva puta dnevno, iako je olakšavajuća okolnost što smo nedavno uselili u novu salu koja je namijenjena isključivo za borilačke i srodne sportove – rekao je Radulović.

Radulović je na prvenstvu svijeta, u prvom kolu, savladao predstavnika Hrvatske, dok je u drugom krugu pobijedio Džejdena Snajmana iz Južne Afrike.

-  U borbi za medalju pobijedio sam Lajama O Konora iz Republike Irske. U polufinulu sam izgubio od Britanca koji je na kraju osvojio prvo mjesto u kategoriji starijih kadeta do 57 kilograma. U samom startu je napravio malu razliku u bodovima i vješto je čuvao do kraja – ističe Radulović.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Ustupljene fotografije

On se zahvalio treneru Bojanu Teletini koji mu je, kako kaže, pružio veliku podršku, kao i bratu Nikolaju koji je, takođe, dio reprezentacije BiH.

Bojan Teletina je istakao da su Lazar i njegov brat Nikolaj u ovoj godini osvojili sve turnire na kojima su nastupili.

On je podsjetio da su braća Radulović aktuelni prvaci Republike Srpske i BiH, te da su osvajači mnogih turnira i kupova u reginu i Evropi.

Naši momci su dobri ljudi, a svojim radom, zalaganjem i rezultatima pokazali su da mnogo vrijede. Siguran sam da imaju svijetlu budućnost u svijetu sporta – istakao je Teletina.

On ističe da su pripreme trajale čitavo ljeto, te da su bili fokusirani na svaki detalj koji je bitan za nastup na ovom prvenstvu.

Ako me pitate, dodaje, nastup na svjetskom prvenstvu je neka druga dimenzija.

Ostao je žal za zlatnom medaljom, ali isto tako, ovo je ogroman rezultat za nas jer je ovo Radulovićev prvi nastup na svjetskom prvenstvu. Vrijeme je pred nama! U narednom periodu nastupaćemo na mnogim velikih međunarodnim takmičenjima i ,ako bog da, na nekom od sljedećih prvenstava napravićemo još bolji plasman. To je sport, nema stajanja i predaje – ističe on.

Teletina zaključuje da su osvojene dvije svjetske medalje istorijski uspjeh ne samo za grad Istočno Sarajevo nego i cijelu Republiku Srpsku.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Mirko Topalovic 13.10.2022. 05:34
    Bravo momci,na pravom ste putu,samo naprijed i trening ,treni g i trening.
    Idemo.🙂💪👋
Povezane vijesti
Sve manje nade da će biti preživjelih od eksplozije Sve manje nade da će biti preživjelih od eksplozije
Poginule najmanje tri osobe u podzemnim prostorijama hidroelektrane Poginule najmanje tri osobe u podzemnim prostorijama hidroelektrane
Troje povrijeđenih i šestoro nestalih nakon eksplozije Troje povrijeđenih i šestoro nestalih nakon eksplozije
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    13h 57m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    4h 55m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    13h 21m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    11h 36m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    13h 15m
    0