Радуловић: Истрајаћу у намјери да сљедеће године освојим свјетско злато (ФОТО)

12.10.2022. 15:15
1
ИЗВОР: katera.news

Освојити бронзану медаљу на свјетском првенству и бити међу најбољим на свијету успјех је који треба да се слави. А Лазар Радуловић је дјечак о којем треба да се говори.

И не само данас него изнова и изнова, као подсјетник да је један Лазар успио немогуће. И као опомена да не заборавимо да међу нама постоје они који о нашем граду проносе оде о успјеху.

Радуловић је члан клуба “Т-combat team” из Источног Сарајева и на свјетском првенству у Италији, у конкуренцији од 30 бораца, освојио је бронзану медаљу.

-  Утисци су феноменални. Признајем, нисам очекивао овако висок пласман с обзиром на то да ми је ово прво велико такмичење. Волио бих да као члан матичног клуба наставим са низањем успјеха – рекао је Радуловић.

Како додаје, биће истрајан у намјери да сљедеће године избори још сјајније одличје!

Говорећи о припремама за ово такмичење, истиче да су тренинзи и припреме били напорни и да су захтијевали велика одрицања.

-  Било је напорно јер упоредо са кик-боксом тренирам и фудбал. Читаво љето сам провео  у сали припремајући се. Базне припреме смо имали у сали нашег клуба, док смо завршне имали у Ријеци у Хрватској са репрезентацијом БиХ. Скоро сваког дана имао сам тренинге и до два пута дневно, иако је олакшавајућа околност што смо недавно уселили у нову салу која је намијењена искључиво за борилачке и сродне спортове – рекао је Радуловић.

Радуловић је на првенству свијета, у првом колу, савладао представника Хрватске, док је у другом кругу побиједио Џејдена Снајмана из Јужне Африке.

-  У борби за медаљу побиједио сам Лајама О Конора из Републике Ирске. У полуфинулу сам изгубио од Британца који је на крају освојио прво мјесто у категорији старијих кадета до 57 килограма. У самом старту је направио малу разлику у бодовима и вјешто је чувао до краја – истиче Радуловић.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Уступљене фотографије

Он се захвалио тренеру Бојану Телетини који му је, како каже, пружио велику подршку, као и брату Николају који је, такође, дио репрезентације БиХ.

Бојан Телетина је истакао да су Лазар и његов брат Николај у овој години освојили све турнире на којима су наступили.

Он је подсјетио да су браћа Радуловић актуелни прваци Републике Српске и БиХ, те да су освајачи многих турнира и купова у регину и Европи.

Наши момци су добри људи, а својим радом, залагањем и резултатима показали су да много вриједе. Сигуран сам да имају свијетлу будућност у свијету спорта – истакао је Телетина.

Он истиче да су припреме трајале читаво љето, те да су били фокусирани на сваки детаљ који је битан за наступ на овом првенству.

Ако ме питате, додаје, наступ на свјетском првенству је нека друга димензија.

Остао је жал за златном медаљом, али исто тако, ово је огроман резултат за нас јер је ово Радуловићев први наступ на свјетском првенству. Вријеме је пред нама! У наредном периоду наступаћемо на многим великих међународним такмичењима и ,ако бог да, на неком од сљедећих првенстава направићемо још бољи пласман. То је спорт, нема стајања и предаје – истиче он.

Телетина закључује да су освојене двије свјетске медаље историјски успјех не само за град Источно Сарајево него и цијелу Републику Српску.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mirko Topalovic 13.10.2022. 05:34
    Bravo momci,na pravom ste putu,samo naprijed i trening ,treni g i trening.
    Idemo.🙂💪👋
Повезане вијести
Све мање наде да ће бити преживјелих од експлозије Све мање наде да ће бити преживјелих од експлозије
Погинуле најмање три особе у подземним просторијама хидроелектране Погинуле најмање три особе у подземним просторијама хидроелектране
Троје повријеђених и шесторо несталих након експлозије Троје повријеђених и шесторо несталих након експлозије
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    7h 13m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    21h 27m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    19h 34m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    18h 22m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    4h 49m
    0