Raspisan konkurs za 23. Međunarodni festival poezije za djecu i mlade

10.10.2024. 10:03
0
IZVOR: srna.rsis

Produkcija "Forum teatar" iz Istočnog Sarajeva raspisala je danas konkurs za 23. Međunarodni festival poezije za djecu i mlade, na kome učestvuju mladi pjesnici od 18 do 30 godina.

- Tema ovogodišnjeg festivala je `Čarobni svijet poezije` Mira Alečković, a Festival bi trebalo da bude održan od 12. do 14. decembra - izjavio je danas Srni direktor "Forum teatra" Vitomir Mitrić.

Prema njegovim riječima, osnovna ideja projekta jeste da kroz poeziju, pisanu i izgovorenu riječ, zanimljive i osmišljene sadržaje srpski jezik približi djeci i mladima u procesu obrazovanja i vannastavnim aktivnostima, da pokrene njihovu kreativnost i maštu u pisanju poezije i učešće na konkursima za djecu i mlade.

- Ova manifestacija doprinosi promociji mladih stvaralaca i upoznavanju sa poezijom najpoznatijih pjesnika i književnika za djecu, a ujedno i edukuje mlade stvaraoce kroz radionice. Ovogodišnji, 23. Festival poezije za djecu i mlade posvećen je Miri Alečković povodom stotinu godina od rođenja ove velike srpske pjesnikinje - naveo je Mitrić.

Shodno uslovima konkursa, srednjoškolci treba da pošalju tri pjesme napisane tematski prema pjesmi Mire Alečković "Poruka jedne senke", a učenici osnovnih škola treba da pošalju dvije pjesme napisane tematski prema njenoj pjesmi "Najlepša reč". Nagrade za najbolje pjesme predviđene su u dvije kategorije, prva od prvog do petog, a druga kategorija od šestog do devetog razreda.

Konkursi su objavljeni na društvenim mrežama, a traju od danas do 15. novembra.

Komentari 0
Povezane vijesti
Porodica nastradalih traži maksimalnu kaznu zatvora za Amira Kujovića Porodica nastradalih traži maksimalnu kaznu zatvora za Amira Kujovića
Uhapšen zbog prijetnji vatrenim oružjem Uhapšen zbog prijetnji vatrenim oružjem
U subotu međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u Istočnom Novom Sarajevu U subotu međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Kako su se zavoljeli Ivo Andrić i Milica Babić – ljubav prikrivena snovima i hartijom
    22h 56m
    2
  • Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama
    23h 28m
    3
  • U Sarajevu pokrenuto klizište (FOTO)
    14h 29m
    0
  • Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO)
    2h 32m
    0
  • Jak zemljotres pogodio Srbiju
    19h 1m
    0