Расписан конкурс за 23. Међународни фестивал поезије за дјецу и младе

10.10.2024. 10:03
0
ИЗВОР: srna.rsис

Продукција "Форум театар" из Источног Сарајева расписала је данас конкурс за 23. Међународни фестивал поезије за дјецу и младе, на коме учествују млади пјесници од 18 до 30 година.

- Тема овогодишњег фестивала је `Чаробни свијет поезије` Мира Алечковић, а Фестивал би требало да буде одржан од 12. до 14. децембра - изјавио је данас Срни директор "Форум театра" Витомир Митрић.

Према његовим ријечима, основна идеја пројекта јесте да кроз поезију, писану и изговорену ријеч, занимљиве и осмишљене садржаје српски језик приближи дјеци и младима у процесу образовања и ваннаставним активностима, да покрене њихову креативност и машту у писању поезије и учешће на конкурсима за дјецу и младе.

- Ова манифестација доприноси промоцији младих стваралаца и упознавању са поезијом најпознатијих пјесника и књижевника за дјецу, а уједно и едукује младе ствараоце кроз радионице. Овогодишњи, 23. Фестивал поезије за дјецу и младе посвећен је Мири Алечковић поводом стотину година од рођења ове велике српске пјесникиње - навео је Митрић.

Сходно условима конкурса, средњошколци треба да пошаљу три пјесме написане тематски према пјесми Мире Алечковић "Порука једне сенке", а ученици основних школа треба да пошаљу двије пјесме написане тематски према њеној пјесми "Најлепша реч". Награде за најбоље пјесме предвиђене су у двије категорије, прва од првог до петог, а друга категорија од шестог до деветог разреда.

Конкурси су објављени на друштвеним мрежама, а трају од данас до 15. новембра.

Коментари 0
Повезане вијести
Породица настрадалих тражи максималну казну затвора за Амира Кујовића Породица настрадалих тражи максималну казну затвора за Амира Кујовића
Ухапшен због пријетњи ватреним оружјем Ухапшен због пријетњи ватреним оружјем
У суботу међународни турнир у ритмичкој гимнастици у Источном Новом Сарајеву У суботу међународни турнир у ритмичкој гимнастици у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Како су се завољели Иво Андрић и Милица Бабић – љубав прикривена сновима и хартијом
    22h 49m
    2
  • Роде су биле први гости у кафићу у Палама
    23h 21m
    3
  • У Сарајеву покренуто клизиште (ФОТО)
    14h 22m
    0
  • Пронађен засад марихуане у Палама (ФОТО)
    2h 25m
    0
  • Јак земљотрес погодио Србију
    18h 54m
    0