Razgovarano o saniranju deponije na Krupačkim stijenama

17.02.2021. 16:51
3
IZVOR: SRNA

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović razgovarali su danas o saniranju deponije na Krupačkim stijenama i postavljanju rasvjete na Jahorini na dijelu koji pripada opštini Trnovo.

- Tokom sastanka bilo je riječi o prioritetima u razvoju grada Istočno Sarajevo i dato je obećanje da će dio projekata biti realizovan na području opštine Trnovo -  izjavio je Srni Gagović.

Gagović je rekao da je tokom susreta konstatovano da će grad Istočno Sarajevo zajednički nastupati prema svim svojim opštinama bez obzira na to ko čini vlast u tim lokalnim zajednicama. 

- Akcenat je bio na tome da se mora rješavati problem deponije Krupačke stijene. Saniranje deponije nije privedeno kraju jer nije doznačen dio sredstava predviđen za to -  naveo je on.

Kada je riječ o postavljanju rasvjete na dijelu Jahorine koji pripada opštini Trnovo, Gagović je rekao da je budžetom grada Istočno Sarajevo za to predviđeno oko 200.000 KM.

Iz kabineta gradonačelnika Istočnog Sarajeva saopšteno je da je Ćosić istakao da svaka opština u sastavu grada zaslužuje pažnju.

- Grad Istočno Sarajevo mora pokazati aktivan odnos prema opštinama i biti partner privrednim subjektima, podržati i pomoći u realizaciji svake dobre ideje. Samo saradnjom i napornim zajedničkim radom možemo postići zacrtane ciljeve u razvoju grada i svake opštine pojedinačno - dodao je Ćosić.

Ćosić se danas u Trnovu sastao sa načelnikom Gagovićem i direktorom Šumskog gazdinstva "Treskavica" Veliborom Lalovićem.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Rade 17.02.2021. 22:30
    Da li normalan čovjek moze sa zamisli kako izgleda"faca"onog monstruma koji je sve ovo odobrio.
    nizvodno,nepun kilometar pocinje urbana sredina sa oko 5000-5500 stanovnika, a da ne nabrajamo Butmir, Sokolovic koloniju,Ilidžu.
    Da bi se eliminisalo oticanje iz depinije potrebno je napraviti drenazu dubine najmanje 20 m kako bi se doslo ispod nivoa korita rijeke. Da li od ovakvih idiota ocekujete tako kvalitetno i efikasno rjesenje???
    Oni da su znali, ali nisu, a i kako bi kad njihova ni struka ni praksa ne poznaju tu materiju. Nisu postavljeni na tu duznost sto su pametni, vec sto su"obloporni" na novac, sto ih je stranka namjestila.
    Mjestani ce pratiti sanaciju i nece dozvoliti da im ovakvi monstrumi zamazu oci.
  • Generic placeholder image
    Rade 17.02.2021. 22:26
    Za sanaciju deponije Krupac potrebno je vise godina, ne da bi se zatrpala, ili nabilo koji drugi nacin izolovala. Raspadanje razlicitih materijala trajat ce decenijama, ali za svo to vrijeme rijeku Zeljeznicu ce zagađivati.
    Na ovom prostoru izvrsen je EKOLISKI ZLOCIN. Izgrađene su dvije MHE, data je koncesija za kamenilom, do nedavno reciklaza guma i sama depoija.
  • Generic placeholder image
    Mirče 17.02.2021. 17:30
    eto tikalu jos keša
Povezane vijesti
PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja
Ekološka katastrofa u Krupačkim stijenama: Spalionica guma “Greta“ ponovo gorjela (FOTO) Ekološka katastrofa u Krupačkim stijenama: Spalionica guma “Greta“ ponovo gorjela (FOTO)
Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    21m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    26m
    1
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    13h 48m
    0
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    1h 18m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    12h 21m
    0