Разговарано о санирању депоније на Крупачким стијенама

17.02.2021. 16:51
3
ИЗВОР: СРНА

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелник општине Трново Драгомир Гаговић разговарали су данас о санирању депоније на Крупачким стијенама и постављању расвјете на Јахорини на дијелу који припада општини Трново.

- Током састанка било је ријечи о приоритетима у развоју града Источно Сарајево и дато је обећање да ће дио пројеката бити реализован на подручју општине Трново -  изјавио је Срни Гаговић.

Гаговић је рекао да је током сусрета констатовано да ће град Источно Сарајево заједнички наступати према свим својим општинама без обзира на то ко чини власт у тим локалним заједницама. 

- Акценат је био на томе да се мора рјешавати проблем депоније Крупачке стијене. Санирање депоније није приведено крају јер није дозначен дио средстава предвиђен за то -  навео је он.

Када је ријеч о постављању расвјете на дијелу Јахорине који припада општини Трново, Гаговић је рекао да је буџетом града Источно Сарајево за то предвиђено око 200.000 КМ.

Из кабинета градоначелника Источног Сарајева саопштено је да је Ћосић истакао да свака општина у саставу града заслужује пажњу.

- Град Источно Сарајево мора показати активан однос према општинама и бити партнер привредним субјектима, подржати и помоћи у реализацији сваке добре идеје. Само сарадњом и напорним заједничким радом можемо постићи зацртане циљеве у развоју града и сваке општине појединачно - додао је Ћосић.

Ћосић се данас у Трнову састао са начелником Гаговићем и директором Шумског газдинства "Трескавица" Велибором Лаловићем.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Rade 17.02.2021. 22:30
    Da li normalan čovjek moze sa zamisli kako izgleda"faca"onog monstruma koji je sve ovo odobrio.
    nizvodno,nepun kilometar pocinje urbana sredina sa oko 5000-5500 stanovnika, a da ne nabrajamo Butmir, Sokolovic koloniju,Ilidžu.
    Da bi se eliminisalo oticanje iz depinije potrebno je napraviti drenazu dubine najmanje 20 m kako bi se doslo ispod nivoa korita rijeke. Da li od ovakvih idiota ocekujete tako kvalitetno i efikasno rjesenje???
    Oni da su znali, ali nisu, a i kako bi kad njihova ni struka ni praksa ne poznaju tu materiju. Nisu postavljeni na tu duznost sto su pametni, vec sto su"obloporni" na novac, sto ih je stranka namjestila.
    Mjestani ce pratiti sanaciju i nece dozvoliti da im ovakvi monstrumi zamazu oci.
  • Generic placeholder image
    Rade 17.02.2021. 22:26
    Za sanaciju deponije Krupac potrebno je vise godina, ne da bi se zatrpala, ili nabilo koji drugi nacin izolovala. Raspadanje razlicitih materijala trajat ce decenijama, ali za svo to vrijeme rijeku Zeljeznicu ce zagađivati.
    Na ovom prostoru izvrsen je EKOLISKI ZLOCIN. Izgrađene su dvije MHE, data je koncesija za kamenilom, do nedavno reciklaza guma i sama depoija.
  • Generic placeholder image
    Mirče 17.02.2021. 17:30
    eto tikalu jos keša
Повезане вијести
ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја
Еколошка катастрофа у Крупачким стијенама: Спалионица гума “Грета“ поново горјела (ФОТО) Еколошка катастрофа у Крупачким стијенама: Спалионица гума “Грета“ поново горјела (ФОТО)
Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    22h 46m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    22h 53m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    19h 35m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    14h 13m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    14h 45m
    0